Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Szokolay Szokolay Alliterációkra hangolt az In Medias Brass Kvintett

Szokolay Alliterációkra hangolt az In Medias Brass Kvintett

Szokolay Sándor a hetvenes években kezdett rézfúvós kamaraműveket komponálni a legendás rézfúvós kamarazene tanár, Szabó László trombitaművész ösztönzésére. Az inspirált együttműködésnek köszönhetően nyolc év leforgása alatt hét kompozíció született Szabó László és növendékei számára.

- hirdetés -

Az 1977-ben keletkezett Alliterációk érdekessége, hogy a kürt helyett egy harmadik trombita kapott helyet az együttesben. Mind a négy tétel egy-egy karaktert mutat be:  Töprengés, Tréfa, Tükröződés, Tűzijáték címmel. A kotta a Zeneműkiadó gondozásában jelent meg.

- hirdetés -

2018-ban az In Medias Brass kvintett kezdeményezésére Szokolay Sándor valamennyi rézfúvós kamaradarabját összegző szerzői CD lemez jelent meg az együttes magánkiadásában. A fiatal muzsikusok rendkívüli lelkesedéssel merültek el a Szokolay opusok felfedezésében és mindent elkövettek a lemez megjelenése érdekében.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A 70 Szokolay videósorozatban az In Medias Brass közreműködésében összesen hat kompozíció kerül nyilvánosságra. Elsőként az Alliterációk Pálflavi Tamás, Kresz Richárd, Dávida Tamás, Sztán Attila és ifj. Bazsinka József ihletett előadásában szólal meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.