Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Julian Rachlin hegedűművész lesz a kismartoni HERBSTGOLD Fesztivál művészeti vezetője

Julian Rachlin hegedűművész lesz a kismartoni HERBSTGOLD Fesztivál művészeti vezetője

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Április 30-án, Kismartonban jelentették be, hogy a továbbiakban Julian Rachlin hegedűművész lesz a kismartoni HERBSTGOLD Fesztivál művészeti vezetője, aki már most megkezdi a 2021-es program összeállítását.

A Fesztivál már megszokott programjai, a Haydn Filharmónia koncertjei, a Balkani és roma hangok, valamint a Jazz-koncertek mellett 2021-től Rachlin a fiatal tehetségekre, neves zongoristákra, ismert énekesekre, valamint a kamarazenére szeretne koncentrálni.

- hirdetés -

Rachlin tizenkét éven keresztül vezette a dubrovniki Julian Rachlin&Friends zenei fesztivált, így módjában állt közelről megismerni a fesztiválok szervezési feladatait is.

„A dubrovniki fesztivál legfontosabb tapasztalata számomra, hogy mennyire fontos a fesztiválnak otthont adó város és környéke lakosságát megnyerni. Fő célkitűzésem itt Kismartonban a HERBSTGOLD Fesztivállal is az lenne, hogy a város lakói magukénak érezzék és büszkék legyenek a rendezvénysorozatra“- nyilatkozta Rachlin, a HERBSTGOLD Fesztivál új művészeti vezetője.

Andreas Richter, aki többek között hosszú évekig vezette a DSO Berlin, valamint a Mahler Chamber zenekarokat, továbbra is a classic.Esterházy művészeti vezetőjeként dolgozik. A jövőben elsősorban új, nemzetközi koncertformátumokra fókuszál, ezen belül továbbra is jelentős szerepet szán a Haydn Filharmóniának. Az éves programok kialakításában szorosan együttműködik majd Julian Rachlinnal.

A HERBSTGOLD Fesztivált 2017 óta rendezik meg minden év szeptemberének első felében Kismartonban. Az Esterházy-kastély különböző termeiben, köztük a kiváló akusztikájú Haydn Teremben megrendezett, klasszikus, balkáni és roma, valamint jazz-koncertek nagy népszerűségnek örvendenek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi hallgatóság körében. A fesztivál egy kulináris felfedezőúttal egészül ki, amely a Pannon-régión vezet keresztül: a Pan O‘Gusto minifesztivál a már a 18-19. században pompás ünnepségeiről nevezetes pálmaházba hívja az érdeklődőket, akiknek kiválasztott termelők mutatják be a térség válogatott finomságait és borait, kétnapos kóstolóval összekötve.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X