Papageno Radio
Címlap Sting és a klasszikus zene a Portré legújabb adásában

Sting és a klasszikus zene a Portré legújabb adásában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ha Sting nevét halljuk, nem a klasszikus zene ugrik be elsőnek. Sőt, másodiknak sem. Az azonban mindig is nyilvánvaló volt, hogy Sting előszeretettel kalandozik a különböző műfajok között, legyen az rock vagy akár jazz. A Papageno Rádió műsorán ezúttal az ő életművéből válogatunk május 4-én 15 órától. A műsor ismétlése szerdán 22, pénteken 14 órától hallható.

A hetvenes évek végén megalapította a The Police zenekart, ami meglovagolta az akkor divatos punk hullámot, méghozzá meglehetősen eredeti módon, ugyanis reagge elemekkel dúsította a műfajt, ezzel pedig az ekkor formálódó new wave irányzat első számú képviselőjévé vált.

Később, a szólókarrierje első híres száma, az Englishman in New York sem egy sima popdal volt. Ismét több alkotóelemből gyúrta össze a korszak egyik legnagyobb slágerét, amiben ezúttal a jazz dominált.

Majd ugrunk egy nagyot az időben egészen 2006-ba, amikor is megjelent a nyolcadik stúdiólemeze, a John Dowland reneszánsz lantművész és dalszerző műveiből álló Songs from the Labyrinth, amelyet Edin Karamazovval rögzített. Az album gyakorlatilag berobbant mind a klasszikus, mind a popzenei életbe, a lemezhez készített klipet pedig egyszerre játszotta a Mezzo és az MTV.

Annak ellenére, hogy Sting korántsem rendelkezik „klasszikuszenehanggal”, az interpretációból sugárzik az érzékenység és az ihletettség. Mindez pedig abból táplálkozik, hogy vélhetőleg sokkal több minden köt össze egy 16. és egy 21. századi művészt, mint elsőre gondolnánk.


A Papageno Rádió már mobilapplikáción is elérhető, amit Androidra itt, iPhone-ra pedig itt tudtok letölteni. 

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X