Papageno Radio
Címlap „Fantasztikus érzés volt újra belépni az épületbe” – Ismét próbálnak a Csokonai...

„Fantasztikus érzés volt újra belépni az épületbe” – Ismét próbálnak a Csokonai Színházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Folytatja a próbákat a Kimondhatatlan című színházi nevelési előadás csapata a Csokonai Színház Debrecenben. A darab bemutatója szeptember 9-én lesz.

Már két hete próbáltak, amikor a vírusjárvány okozta szigorítások miatt abba kellett hagyniuk a munkát. Az osztálytermi nevelési előadás két fiatal lány történetén keresztül próbálja mélyebben megérteni, mi történik, ha a fizikai bántalmazás, a manipulálás, a folyamatos kritizálás, a szeretetmegvonás, az agresszív, lealacsonyító beszédmód egy családban mindennapossá válik.

A Kimondhatatlan című előadás próbája a Csokonai Színház Debrecenben – fotó: Máthé András

Madák Zsuzsanna rendező és a három szereplő, Wessely Zsófia, Nagy Kíra és Gemza Melinda, a karantén ideje alatt is foglalkozott a témával, s a rendező úgy fogalmazott: ugyanott folytatták, ahol abbahagyták.

„Fantasztikus érzés volt újra belépni a színház stúdiótermébe, találkozni az alkotótársakkal. Azt gondoltam, hogy rendkívüli lesz, de őszintén: minden a világ legtermészetesebb módján történt. Mintha el sem telt volna három hónap. A Kimondhatatlan abból a szempontból nagyon különleges, hogy Nagy Kíra és Wessely Zsófia kezdeményezésére indult útjának. Ők keresték meg a színház vezetését a családon belüli erőszak témájával. Fontosnak gondolták, hogy ezzel a társadalomban igencsak jelenlévő problémával színházilag is foglalkozzanak. A karantén alatt szinte minden nap eszembe jutott, hogy éppen a családon belüli bántalmazásban érintettek kerültek még nehezebb helyzetbe ezalatt az időszak alatt. Róluk, az ő problémájukról, helyzetükről szól a Kimondhatatlan, amelyet Romankovics Edit írt a Csokonai Színház számára.”

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X