Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Ikonikus koreográfiák Barbie babákkal

Ikonikus koreográfiák Barbie babákkal

Warren Wright táncrajongó és Barbie-gyűjtő. Így aztán teljesen logikus, hogy stop motion technika segítségével, Barbie és Ken babákkal készít el ikonikus koreográfiákat.

- hirdetés -

Például a Van, aki forrón szereti című filmből a Diamonds Are a Girl’s Best Friends című dal koreográfiáját.

- hirdetés -

Vagy egy jóval nehezebbet, a Sweet Charity című filmből Bob Fosse egyik koreográfiáját.

Ez az eredeti:

Ez pedig a Barbie-verzió:

A videóhoz Wright maga készítette a ruhákat, a díszletet és a babák frizuráját. A videó másfél hétig készült, minden jelenethez külön-külön kellett beállítani a mozdulatokat arra különösen ügyelve, hogy a babák megtámasztása ne látszódjon, hiszen ezektől a furcsa mozdulatoktól instabillá válnak és könnyen eldőlnek.

Az sem volt mindegy, hogy a rengeteg Barbie-ból melyiket választja.

A 2018-ban piacra dobott Made to Move (Mozgásra tervezve) nevű baba lábai és kezei nem merevek, térdnél, könyöknél, csuklónál tudnak mozogni, ezért döntött mellettük. A 60-as évekhez azonban nem passzoltak volna a 21. századi fejek, ezért vintage babafejekre cserélte a babák testén levőket.

Ide kapcsolódik:
Bob Fosse, a Kabaré és a Chicago koreográfusa

A teljes felvétel egy iPhone 10 telefonnal készült, ezt követte a vágás és a szerkesztés. Wright egy picit csalt, hiszen a filmben a hosszú fekete hajú táncosnő lófarka szinte külön életet él, ezért a baba lófarkának ide-oda dobálásában nyomokban a Photoshop használata fedezhető fel.

Warren Wright tervei között szerepel a West Side Story egyik koreográfiája és Madonna szintén ikonikussá vált, az 1992-es MTV Music Awards-on előadott Vogue-ja is.

(Dance Magazine)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!