Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva hirdettek zeneszerzőversenyt

Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva hirdettek zeneszerzőversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva hirdeti meg az UMZF – Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyt a Budapest Music Center (BMC) és a Müpa.

- hirdetés -

A pályaműveket augusztus 15-ig várják.

A verseny elsődleges célja, hogy új magyar zenedarabok megalkotását ösztönözze és támogassa. A pályázatra két kategóriában, nagyzenekari és kamaraegyüttesre írt művekkel lehet nevezni.

A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben

  • szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára I. tételének fúgatémája, vagy
  • amelyeket ez a fúgatéma ihletett.

A kamaradarabokkal szemben elvárás, hogy

  • trombita szólistát szerepeltessenek.

A pályázaton minden 50. életévét még be nem töltött magyar zeneszerző indulhat, a jelentkezési határidő augusztus 15. éjfél.

A műveket Tihanyi László és Vajda Gergely karmester-zeneszerzők, valamint a világhírű magyar komponista, Eötvös Péter bírálja el. A döntőbe jutott kamaradarabokat az UMZE Kamaraegyüttes mutatja be október 10-én a BMC Koncerttermében Tihanyi László vezényletével és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével. A díjazott nagyzenekari művek október 11-én a Müpa Fesztivál Színházában csendülnek fel, ahol az MR Szimfonikusokat Vajda Gergely vezényli.

Ide kapcsolódik:
Ismerje meg Vajda Gergely karmester-zeneszerzőt

A verseny pénzjutalommal jár, az első három-három díjazott között nagyzenekari kategóriában bruttó 2 millió 600 ezer forintot, míg a kamarazenei kategóriában bruttó 1 millió 300 ezer forintot osztanak ki.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X