Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Élő közvetítés - Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának magyar művészei adnak koncertet

Élő közvetítés – Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának magyar művészei adnak koncertet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Elmaradt tavaszi és nyári turnéja helyett Európa-szerte, így Budapesten is kamarakoncerteket tart az Európai Unió Ifjúsági Zenekara. Az együttes egykori és jelenlegi magyar tagjaiból álló kamaraformáció augusztus 13-án lép fel.

Fiatal magyar zenészek adnak kamarakoncertet augusztus 13-án 19.30-kor a budavári De La Motte – Beer-palotában. Az esten közreműködnek: Keresztes Magor (ütőhangszerek), Karasszon Eszter (cselló), Lajhó Gyula (ütőhangszerek) és Scheuring Kata (fuvola) az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának egykori tagjai, valamint Vedres Péter (fagott), a zenekar 2020-as évadának résztvevője.

A koncertet a Papageno mellett az EUYO is közvetíti, így a világhálón keresztül bárki részese lehet.

A hangverseny az EUYO Music Gallery programsorozat része, melynek keretében 19 országban összesen 23 kamarakoncertre kerül sor a Zenekar volt és jelenlegi tagjainak közreműködésével. A budapesti koncert a Jeunesses Musicales Hungary társszervezésében valósul meg.

Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarát (European Union Youth Orchestra, EUYO) az Egyesült Királyságban alapították 1978-ban azzal a céllal, hogy összegyűjtse az Európai Unió legtehetségesebb fiatal zenészeit. A zenekar tagjait minden évben az EU valamennyi országában tartott meghallgatásokon választják ki. A kiválasztott zenészek neves hangszer-tanárokkal dolgozhatnak együtt, világhírű karmesterekkel és szólistákkal léphetnek fel a világ nagy koncerttermeiben, és nemzetközi környezetben szerezhetnek zenekari tapasztalatot. 2020-ban a meghallgatásokat a járványügyi helyzetre való tekintettel online formában rendezik meg.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X