Papageno Radio
Címlap Ötödik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát

Ötödik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Immár ötödik alkalommal rendezik meg augusztus 23. és 28. között az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban. A Kováts Péter, Varga István, és Fülei Balázs vezette nemzetközi mesterkurzusra a hagyományokhoz híven idén is fiatal hegedűsöket, csellistákat, és zongoristákat várnak egyéni hangszeres órákra és kamarazenei műhelymunkára.

Az egyhetes nyári akadémiát a három tanár koncertje nyitja meg augusztus 23-án este. A műsoron Beethoven B-dúr „Főherceg” triója, valamint Csajkovszkij a-moll triója szerepel.

Az Echo Nyári Akadémia – fotó: Déber Gábor

26-án és 27-én délután 3 órától a kurzus résztvevőinek „kávékoncertjét” hallgathatják meg az érdeklődők, 28-án este pedig a zárókoncertet, ahol tanárok és alkalmi tanítványaik egyaránt fellépnek.

Echo Nyári Akadémia – fotó: Déber Gábor

Az idei Echo egészen különleges programokat is tartogat: Binder Károly jazz-zongoraművész improvizációs workshopját, és Sipos Mihály népi hegedűművész, a Muzsikás Együttes prímásának figurációs mesterkurzusát.

Az Echo Nyári Akadémia helyszíne – fotó: Déber Gábor

A fiatal zenészek menedzsment tréningen is részt vehetnek két mentálhigiénés szakember, Hal Melinda és Körösvölgyi Zoltán vezetésével, egyik este bort kóstolhatnak egy móri pincészetben, és a csillagokat is figyelhetik a kastély gyönyörű kertjében egy profi csillagász vezette éjszakai túrán.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X