Papageno Radio
Blogok JM blog Ötödik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát

Ötödik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát

Immár ötödik alkalommal rendezik meg augusztus 23. és 28. között az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban. A Kováts Péter, Varga István, és Fülei Balázs vezette nemzetközi mesterkurzusra a hagyományokhoz híven idén is fiatal hegedűsöket, csellistákat, és zongoristákat várnak egyéni hangszeres órákra és kamarazenei műhelymunkára.

Az egyhetes nyári akadémiát a három tanár koncertje nyitja meg augusztus 23-án este. A műsoron Beethoven B-dúr „Főherceg” triója, valamint Csajkovszkij a-moll triója szerepel.

Az Echo Nyári Akadémia – fotó: Déber Gábor

26-án és 27-én délután 3 órától a kurzus résztvevőinek „kávékoncertjét” hallgathatják meg az érdeklődők, 28-án este pedig a zárókoncertet, ahol tanárok és alkalmi tanítványaik egyaránt fellépnek.

Echo Nyári Akadémia – fotó: Déber Gábor

Az idei Echo egészen különleges programokat is tartogat: Binder Károly jazz-zongoraművész improvizációs workshopját, és Sipos Mihály népi hegedűművész, a Muzsikás Együttes prímásának figurációs mesterkurzusát.

Az Echo Nyári Akadémia helyszíne – fotó: Déber Gábor

A fiatal zenészek menedzsment tréningen is részt vehetnek két mentálhigiénés szakember, Hal Melinda és Körösvölgyi Zoltán vezetésével, egyik este bort kóstolhatnak egy móri pincészetben, és a csillagokat is figyelhetik a kastély gyönyörű kertjében egy profi csillagász vezette éjszakai túrán.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!