Papageno Radio
Blogok Régi Zenei Napok Professzorok koncertje - Így folytatódott a 36. Régi Zenei Napok

Professzorok koncertje – Így folytatódott a 36. Régi Zenei Napok

Július 8-án este a 36. Régi Zenei Napok professzorai léptek színpadra a Püspöki Palota dísztermében, akiktől a kurzushallgatók már hatodik napja sajátíthatják el a barokk zenében rejlő aprónak tűnő, ám annál fontosabb technikákat, formálási módokat, kifejezési eszközöket.

Kovács Ágnes énekművész, Sheng-Fang Chiu furulyaművész, Paulik László hegedűművész, és Vashegyi György karmester kiemelkedő résztvevői az európai régizenei életnek. Számos országban, Európa határain belül és kívül is koncerteznek szólistaként, kamarazenészként, ezen kívül neves egyetemek tanári posztjait is betöltik.

Ide kapcsolódik:
„Egész életemben hálás leszek a Purcell Kórusnak” – Így indult Kovács Ágnes karrierje

A professzorok mellett az estén közreműködtek: Nagy Réka, Rábai Benedek, Csizmadia Angelika, Király Dóra, Szokos Augustin és Balog Zsolt.

A 36. Régi Zenei Napok július 11-i zárókoncertjén Haydn A teremtés című művét hallhatja a közönség a váci Székesegyházban Vashegyi György vezényletével, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában. A zárókoncertet megelőzően, 19 órai kezdettel a Székesegyház előtti téren régizenei fanfárok játéka hívja koncertre az érdeklődőket.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!