Papageno Radio
Címlap Így módosította az Opera a 2020/21-es évadtervét

Így módosította az Opera a 2020/21-es évadtervét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Francia Múzsa szezonja címmel hirdeti meg 2020/21-es évadát a Magyar Állami Operaház, amelybe több, tavaly a járványveszély miatt elmaradt produkció is átkerült. 20 operapremier, számos repertoár-előadás, koncertek és egyéb érdekességek várják a közönséget az Erkel Színház mellett már az Eiffel Műhelyház Bánffy Termében is.

Az Opera a 2020. december 31-ig a meghirdetett előadásaira csak napijegyeket értékesít, a bérletárusítás biztonsági okokból átmenetileg szünetel. Az Opera első körben a szeptemberi előadásokra indítja el a jegyértékesítést.

A premierek mellett repertoáron maradnak korábbi operák, valamint több koncertszerű előadásra is sor kerül, például lesz Tosca Anna Netrebko főszereplésével, Saint-Saëns Sámson és Delilájában pedig Gregory Kunde működik közre. A hangversenyek műsorán szerepel többek között Mahler 8. szimfóniája és Verdi Requiemje Pier Giorgio Morandi vezényletével, Kolonits Klára, Ulbrich Andrea, Fekete Attila, Kováts Kolos szereplésével.

Az Opera a meghirdetett, nyilvános előadások mellett minden produkcióból további egy vagy két zárt körű előadást is tart. Ezeken minden produkcióról televíziós felvétel készül, amelyet későbbi időpontban sugárzoznak, hogy előadásaikat azok is megtekinthessék, akiket a járványveszély visszatart az előadások látogatásától.

A premiereket megelőző Hangolókat leszámítva az Opera szeptemberre tervezett minden további kísérőrendezvénye, különleges eseménye, ifjúsági és beavató programja elmarad.

A korábbiakban meghirdetettek szerint az Opera 2020. szeptember 1-jén ad tájékoztatást arról, hogy az Évadkalendárium októberi műsorából a járványügyi intézkedésekkel összhangban mely előadásokat milyen formában tudja megtartani.

A részletes évadterv kalendárium formájában elérhető az Opera honlapján.

Promóció

Stream és színház

X
X