Papageno Radio
Blogok Bartók Világverseny A tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább a Bartók Világverseny előzsűrije

A tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább a Bartók Világverseny előzsűrije

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A rekordszámú, 348 pályázat közül az eredetileg kitűzöttnél több, 11 országból 17 kompozíciót juttatott tovább az előzsűri a Bartók Világverseny idei, zeneszerzők számára, vonósnégyes művekre meghirdetett fordulóján.

„Számos nagyon magas színvonalú művet adtak be, ezért is juttattunk tovább a tervezettnél több pályamunkát a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri elé” – fogalmazott Fekete Gyula Erkel- és Bartók–Pásztory-díjas zeneszerző, a Bartók Világverseny kompozíciós fordulójának művészeti vezetője, az előzsűri elnöke. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese és Zeneszerzés Tanszékének vezetője hozzátette: számos, egyéni meglátást tükröző kompozíció érkezett, amelyek a kortárs zenében tapasztalható csaknem minden irányzatot megjelenítenek.

Az előzsűriben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem neves oktatói, elismert zeneszerzők foglaltak helyet: Fekete Gyula mellett a Bartók–Pásztory- és Erkel-díjas Bella Máté, az Erkel-díjas Serei Zsolt, a Junior Prima-díjas Tornyai Péter és a Kossuth-díjas Vajda János. A rangos grémium minden eddiginél több, 59 ország 326 jelentkezőjének 348 érvényes pályázatából választott továbbjutókat, akiknek művei az Eötvös Péter elnökölte rangos nemzetközi zsűri elé kerülnek.

Ide kapcsolódik:
Megjelent lemezen Eötvös Péter Senza Sangue című operája

Mivel a verseny továbbra is anonim, a továbbjutó 17 pályamunkának csak a jeligéit hozza nyilvánosságra a Zeneakadémia, ezek a verseny honlapján már megtalálhatók ide kattintva.

Promóció

Stream és színház

X
X