Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Meghirdették a II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerzői Versenyt

Meghirdették a II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerzői Versenyt

A nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel az Inspired Symphony, filmzene felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, és a Pannónia Stúdió idén újra megrendezi a Pannónia Filmzeneszerző Versenyt. A 2018-ban első alkalommal meghirdetett megmérettetésre Portugáliától Argentínán át, Szíriától egészen Taiwanig, 129 zeneszerző jelentkezett.

- hirdetés -

Idén a jelentkezési határidő: október 31.

A zenekar és a stúdió idén több hollywoodi szerzővel is dolgozott, többek között Mark Ishamal, Michael D. Simonal és Cyrus Raynoldsal.

- hirdetés -

A szervezők a verseny mellett ebben az évben képzéseket is indítanak, valamint különböző komolyzenei kiadványokat készítenek, ezzel is hirdetve, hogy a Pannónia szakmai bázisa nemzetközi színvonalon várja a külföldi és a hazai partnereket. Fontosnak tartják, hogy a Hollywood-i zeneszerzők mellett hazai szakemberek is részt vegyenek a zsűrizésben, ezért idén 6 főre bővült a szakmai zsűri, amelynek tagjai:

  • Del Spiva (US), többszörösen díjazott zenei szerkesztő
  • Michael D. Simon (US) a verseny korábbi győztese, többszörösen díjazott Hollywood-i filmzeneszerző
  • Chris Bacon (US) többszörösen díjazott filmzeneszerző
  • Balázs Ádám (HU), az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmek zeneszerzője,
  • Herendi Gábor (HU), Balázs Béla-díjas filmrendező
  • Hrutka Róbert (HU) Fonogram-, és Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, a Kincsem című film zeneszerzője.

A 10.000 Eurós összértékű díjak részeként az első három helyezett szimfonikus zenekarral rögzítheti a pályaművet, továbbá az I., valamint a II. helyezett werkfilmet is kap a felvételekről.

A PÁLYAMŰ

A versenyre idén is egy előre kiválasztott magyar film részletére komponált szimfonikus zenekari filmzenével lehet nevezni, amely egyedi megoldásokkal ötvözi a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelik a beérkezett műveket.

A II. Pannónia Nemzetközi Filmzeneszerzői versenyre a nagy sikerű Kincsem című magyar film egyik jelenetére komponálhatnak zenét, amelyre Herendi Gábor rendező, és a film producere is áldását adta.

A szervezők elmondták, hogy a kiválasztott filmrészlet felhasználásával azt is szeretnék elérni, hogy a magyar alkotók még nagyobb figyelmet kapjanak nemzetközi szinten.

További partnerük az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda, amely nemzetközi kapcsolatai révén is segíti a verseny meghirdetését.

JELENTEZÉSI FELTÉTELEK:

A versenyre való jelentkezés továbbra is ingyenes a 30 év alatti fiatal zeneszerzők számára. A szervezők ezzel is szeretnék ösztönözni a fiatalokat az alkotásra és támogatni a nyerteseket egy saját nagyzenekari showreel bemutatkozó anyag finanszírozásával.

Idén a 30 év feletti nevezők is pályázhatnak, 30 Euró nevezési díj megfizetése után.

A jelentkezőknek október 31-ig van lehetőségük feltölteni a pályamunkákat a verseny weboldalára.

Fontos, hogy kidolgozott kottát és demo hanganyagot is kérnek a szervezők, tehát csak olyan képzett jelentkezők pályázatait várják, akik képesek elkészíteni egy szimfonikus zenekari kotta anyagot.

 KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!

A II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyre beérkezett pályaművek 10 legjobb kompozícióját a szervezők 2020. november 20-án közzéteszik a verseny weboldalán, amelyekre a közönség november 28-ig szavazhat. Az eredményhirdetésre 2020. december 1-én kerül sor.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.