Papageno Radio
Címlap Megújultak a debreceni egyetemi könyvtár terei

Megújultak a debreceni egyetemi könyvtár terei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A felújított könyvtári egységeket ünnepség keretében adták át az egyetemen.

A 6,5 millió dokumentummal, benne 3,5 millió könyvvel a debreceni az ország legnagyobb egyetemi és a második legnagyobb nemzeti könyvtári gyűjteménye. Az egyetemi könyvtárnak 17 ezer regisztrált használója és naponta 3 ezer látogatója van.

Az élettudományi könyvtár két szintjén hallgatói terek felújítására, bútorzatcserére és új funkciók kialakítására, a bölcsészettudományi és természettudományi könyvtárban két publikus szint teljes felújítására, bútorzatcserére, továbbá egy korábban raktárként funkcionáló terület megnyitásával közösségi tér és kreatív műhely kialakítására került sor. Innovatív könyvtári tereket is kialakítottak a felújítás során, amely igazi műhelymunkát tesz lehetővé a hagyományos könyvtárhasználat mellett.

A megújult könyvtári terekben „inspiráló, izgalmas színvilágot és kényelmes személyes tereket” alakítottak ki. Emellett csoportos tanulásra, rekreációra és rendezvények lebonyolítására, valamint tréningekre és műhelymunkára alkalmas helyszínek állnak a hallgatók rendelkezésre. A könyvtárban hosszabb időt eltöltő hallgatók számára az otthonosság érzetét és a magasabb komfortfokozatot takarók, fülhallgatók, laptop-tartók, babzsákfotelek biztosítják – mondta a főigazgató.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X