Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Miksch Adrienn kapta idén a Székely Mihály Díjat

Miksch Adrienn kapta idén a Székely Mihály Díjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 23-án a FÉSZEKben adták át a Székely Mihály Díjat, melyet idén Miksch Adrienn, az Operaház magánénekese érdemelt ki.

- hirdetés -

Az 1901-ben, 41 híres művész adakozása által alapított, majd a képző- zene- és előadó-művészek zárt és vidám otthonának helyet adó Fészek Művészklubot az 1950-es években, mint burzsoá csökevényt államosították. A kultikus hely épületét elvették, műtárgyait, festményeit, bútorait elhordták, stukkóit a csupasz falig leverték. Székely Mihály operaénekes, a Fészek akkori elnöke visszakönyörögte a Fészket az egyik kis szobába, majd lassan visszafoglaltuk az épületet, vissza is kaptuk a Házat. A kétszeres Kossuth-díjas művész 1963-as elhunyta után a Fészek tagsága díjat alapított, melyet évente ítélnek oda az „Operaház egy olyan énekművészének, aki művészi és emberi magatartása alapján erre leginkább érdemes”.

A Csillag István szobrászművész alkotta Székely Mihály Emlékplakettet a művész születésnapja környékén (03.22.) szokták átadni, de idén a járvány miatt szeptemberre halasztották.

Hollós Máté, Galambos Tibor, Miksch Adrienn, Ókovacs Szilveszter – fotó: Telegdy István

Az idei díjátadáson köszöntőt mondott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Galambos Tibor, a Fészek Művészklub igazgató-főtitkára. Az est házigazdája Hollós Máté zeneszerző, a Fészek Művészklub alelnöke volt.

 

https://www.facebook.com/Operahaz/posts/10157775713903181

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X