Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nem történt előrelépés – Találkozott Vidnyánszky Attila és Upor László

Nem történt előrelépés – Találkozott Vidnyánszky Attila és Upor László

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök hívta egyeztetésre az SZFE lemondott rektorhelyettesét, akivel szeptember 2-án délután találkozott is a Nemzeti Színházban.

Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László kísérték, el majd ők voltak azok, akik az egyetem hallgatók által elfoglalt Vas utcai épületénél sajtótájékoztató keretében beszéltek a találkozóról, amin jelent volt még Lajos Tamás kuratóriumi tag, valamint több munkatárs.

- hirdetés -

Upor László közölte, hogy a megbeszélés során biztosították a kuratóriumot arról, hogy továbbra is elsődleges cél, hogy elkezdődjön, folytatódjon az oktatás a hallgatók által elfoglalt egyetemen, ugyanakkor hozzátette, hogy az álláspontjaikat nem sikerült közelíteni.

Ide kapcsolódik:
„Az alapítvány elkötelezett abban, hogy megújítsa az SZFE munkáját” - közlemény

Bagossy László, a Színházművészeti Intézet lemondott vezetője elmondta, hogy alapvetően a tárgyaló felek demkoráciafelfogásáról szólt a vita, majd közölte, hogy nem jutottak egyetlen tárgyalt pontban sem egyezségre. „Nem ugyanazt értjük változás alatt, hiszen az egyetemi autonómia megvonása mögött ideológiai változás áll.”

Sajtótájékoztató az SzFE Vas utcai épülete előtt a lemondott vezetõség és Vidnyánszky Attila találkozójáról

Közzétette: HVG – 2020. szeptember 2., szerda

A megbeszélésről mindkét fél részéről hangfelvétel készült, amire Upor László szerint azért volt szükség, „hogy az elmúlt időszak gyakorlatától eltérően senkinek ne legyen lehetősége meghamisítani, félremagyarázni az elhangzottakat.”

Ide kapcsolódik:
Garantált autonómiát az Egyetemnek! - Megfogalmazták követeléseiket az SZFE hallgatói

Upor László végül hozzátette, hogy az asztalnál ülők mindegyike kizárólag abban értett egyet, hogy az elmúlt évtizedekben többször is elmulasztották a párbeszédet.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X