Papageno Radio
Címlap Schilling Árpád: „Itt most eltipornak valamit, ami színház és film és magyar”

Schilling Árpád: „Itt most eltipornak valamit, ami színház és film és magyar”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Schilling Árpád rendező az augusztus 31-én este tartott SZFE-tüntetés után egy Facebook-bejegyzésben írta meg gondolatait.

„Fontos volt, hogy elhangzottak az olyan szavak, mint a szabadság, az autonómia, a szakma és a haza. Fontos, hogy kimondódott, másokat is ért sérelem, más szakmákat vagy társadalmi csoportokat. Fontos felismerni újra és újra, mennyire összetartozunk. Mindannyian, akiket súlyos érdeksérelem ért. Mindannyian, akiket nem vettek komolyan, akikből csúfot űztek, akiket nyilvánosan megszégyenítettek. Fontos kimondani hangosan és érthetően, hogy a szolidaritás aktív összefogás. Merjük felismerni, hogy a nyilvánosság felelősség” – kezdte posztját a rendező.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A következő napokban döntünk az új vezetőségről"

Vidnyánszky Attila eddigi reakcióival kapcsolatban a következőket írta:

„én akartam egyezkedni, ők mondtak föl” című fejezetet már ő sem hiheti el. Ez nettó alázás volt, hiszen úgy is megtörténhetett volna mindez, hogy Attila neve nem szerepel a történetben. Strómanokkal kitakaríttatja az egészet, majd megjelenik megmentőként akár. Abban a drámában, aminek szereplői vagyunk, nem így zajlanak az események.”

Ide kapcsolódik:
Addig maradnak a tüntetők, amíg helyre nem állítják az SZFE autonómiáját

Schilling szerint, „itt most eltipornak valamit, ami színház és film és magyar. Az biztos, hogy nyoma marad. Megőrizzük emlékét, és teszünk azért, hogy ami itt keletkezett, ne tűnhessen el.”

Promóció

X
X