Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Sikerrel zárult az V. Nemzetközi Kürt Akadémia

Sikerrel zárult az V. Nemzetközi Kürt Akadémia

Augusztus 16-23. között ötödik alkalommal került megrendelésre Balatonfüreden a Nemzetközi Kürt Akadémia Zempléni Szabolcs művészeti vezetésével.

- hirdetés -

Az idei évben 36 aktív hallgató́ 6 docens (Prof. Zempléni Szabolcs – Hamburg, Prof. Christian-Friedrich Dallmann – Berlin, Takács Miklós – Drezda, Szőke Zoltán – Budapest, Erdei Péter – Bécs, Borbíró Máté – Pécs) és a korrepetitor (Akiko Nikami – Berlin) irányítása alatt intenzív 8 napot töltött a Balaton partján.

- hirdetés -

Az V. Nemzetközi Kürt Akadémia

A kis tanszaki találkozónak induló kurzus ez elmúlt öt év alatt egy nemcsak Magyarországon, de egész Európában jegyzett és figyelemmel kísért, magas színvonalú rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezt igazolja a hangszerkészítők lelkes támogatása, illetve a rengeteg passzív hallgató jelenléte is.

A mesterkurzuson egyéni órákon es kamaraegyüttesekben is tanultak a Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Szlovéniából, Svájcból, Csehországból, Olaszországból és Mexikóból érkezett hallgatók. A hét fénypontjai közé tartozott a vitorlás flashmob (40 kürtös 4 vitorláshajóról adott koncertje a Balatonról), a növendékhangverseny, illetve a kamarakoncert a Református Templomban. Tovább színesítette a rendezvényt a natúrkürt-nap Takács Miklós vezetésével, illetve a hangszerkészítő mesterek (Juhász Zoltán, Klaus Fehr, Ricco Kühn, Hans Hoyer) hangszerkiállításai és előadásai.

Az V. Nemzetközi Kürt Akadémia

Az évente megvalósuló́ eseménynek a balatonfüredi Református Általános Iskola es a Ferencsik Janos Zeneiskola adott otthont.

„Egy szokatlan időszakban, az aktuális járványügyi szabályok betartásával sikerült egy hét normalitást megteremteni, felejthetetlen élményeket szerezni a résztvevők számára. Reméljük, mindenki erre fog emlékezni a 2020-as évből“ – fogalmazott Zempléni Szabolcs művészeti vezető.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.