Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Századév kerete

Századév kerete

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Napjainkban is hasonló sztorikon pörög a nép, mint az antivilágban, húsz-, harminc-, ötven-, száz, vagy épp kétszáz évvel ezelőtt: pletykák művészekről, sportolókról, politikusokról, alkohol és morfium, imposztorok és lányszöktetés, párbajok, öngyilkosság, divat és heccelés, szókarate a hasábokon vagy a neten – (tudod: „Nyald ki a seggem, Karinthy”). Celebek, influenszerek, jampik, botrányhősök ugyanis mindig léteztek és természetesen rengetegen voltak olyanok, akik erre kellően nyitottak is voltak.

A nyilvánosság elsődleges tere manapság az internet, az instagram és a facebook, anno a napilapok, a magazinok, a kávéházak, a bárok és a bordélyok voltak.

Ami karcolat volt, az ma instastory; akkor glossza, most Kajdi Cyla; anno konyak, ma aperol spritz; bárzongora kontra spotify.

- hirdetés -

Nincs újdonság lényegében, csupán a módok, a formák, az igények változtak, fejlődtek: sztárokra, pletykákra, bosszankodásra, humorra és búslakodásra minden korban ki kellett és kell elégíteni a fogyasztói keresletet. S mint tudjuk, a társadalom mindig is kitermelte magának azon felületeket, ahol mulatni, szomorkodni – vagy egyszerre a kettőt – lehet.

Fentiek absztrahált illusztrációja e mix, mi a két Billie, Holiday és Eilish évszázadát keretezi.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X