Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap A Színművészeti hallgatói elbarikádozták az egyetemet

A Színművészeti hallgatói elbarikádozták az egyetemet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház és Filmművészeti Egyetemnél tartott hétfő esti tüntetés után az intézmény több hallgatója letáborozott az épületben, majd blokádot állított – derül ki az ATV tudósításából.

Szurdi Panni, az egyik diák a csatorna Start című műsorában azt mondta, a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

- hirdetés -

Az épületben mintegy kétszázötvenen táboroztak le.

Németh Gábor rektori tanácsadó azt mondta, azért sem jöhetett létre egyeztetés a felek között, mert ők például először az ATV-ből hallottak arról, hogy Vidnyánszky Attila már tud egy minisztériumi megbeszélésről. Arra hívták ugyan a kancellárt és a rektori feladatokat ellátó Upor Lászlót, de azt ők nem tudták, hogy ott lesznek a kurátorok, illetve konkrétan miről beszéltek volna. Németh szerint fontos hangsúlyozni, hogy már tíz éve is felmerült az új campus ötlete, nem a modellváltásnak kellene lehetővé tenni a fejlesztést.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A következő napokban döntünk az új vezetőségről"

Az SZFE Vas utcai épületénél hétfő este tartottak újabb demonstrációt, amiért az intézmény szeptembertől alapítványi formában működik tovább. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen az egyetem több munkatársa és a diákság is tiltakozott. A hétfői demonstráción elhangzott: a hatalom megszállta az intézményt, amely azért történik, mert a Színművészetiről gondolkodni képes emberek kerülnek ki, „nem pedig droidok”.

Ide kapcsolódik:
Fullajtár Andrea: „Mindennapi cselekedeteid határozzák meg a jövődet”

A tüntetés előtt az SZFE szenátusa és a vezetése is lemondott, mert szerintük az autonómia minden lényeges elemét felszámolták. Vidnyánszky erről később azt mondta: nem örül neki, illetve reméli, hogy „lecsillapodnak a kedélyek és nagyon hamar érezhetővé tudjuk tenni a pozitív változási folyamatokat”.

(Via atv, 24.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X