Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház László Boldizsár és Szvétek László áriaestjeivel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

László Boldizsár és Szvétek László áriaestjeivel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

A Kamaraénekes művészek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari és énekkari művészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán. Az OperaSzerda keretében jövő héten Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete hallható.

- hirdetés -

A MaszkaBál sorozatban mindenszentek előestéjén, 2020. október 31-én a 2017/18-as évad Kamaraénekese, László Boldizsár ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A Cotton Club Singers alapítója és frontembere 15 év után váltott az opera műfajára, a Magyar Állami Operaházban 2012-ben debütált Pinkerton (Pillangókisasszony) szerepében. Rendkívül széles repertoárjából válogató műsorát nagyrészt az olasz operáknak – Tosca, Parasztbecsület, Aida, A trubadúr, Otello –szenteli, így a közvetítés nézői a műfaj talán legnépszerűbb áriáiból kapnak egy csokorra valót, de egy részlet erejéig megidézi szerepét a Sába királynőjéből, mellyel az Opera nemzetközi turnéin is nagy sikert aratott. Intermezzóként nézőink barokk művek átirataiban is gyönyörködhetnek az est zongorakísérője, Szennai Kálmán előadásában. László Boldizsár egyik vendége a Kamaraénekes Szegedi Csaba, a meglepetésvendég pedig egy szívéhez közel álló művész lesz. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Gyüdi Melitta.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
László Boldizsár zseniális videóban, Puccinival buzdít felelős viselkedésre

November 1-jén, mindenszentek estéjén Szvétek László válogat kedvenc áriáiból. A 2017/18-as évad Kamaraénekese a Zeneakadémián Sólyom-Nagy Sándor irányítása alatt sajátította el az énekművészet fortélyait. Több mint negyed évszázada az Opera egyik oszlopos tagja, ahol a közönség az operairodalom minden jelentős basszus szerepében láthatta Mozarttól kezdve az olasz, német és orosz operákon át egészen a kortárs művekig, de magyar repertoárja is jelentős. A MaszkaBál műsorában Mozart, Verdi és Puccini műveinek tolmácsolása mellett Donizetti A csengő című darabjában művészetének komikus oldalát is. Egyik vendége Alexandru Agache lesz, akivel a Rigoletto egyik legsötétebb kettősét adja elő, a meglepetésvendég pedig egy pályakezdő művésznő, aki egy bel canto románccal készül a közvetítés nézőinek. Az est rendezője Aczél András, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Ide kapcsolódik:
Szvétek László: „Boldog vagyok, ha a gyerekeimmel meg tudjuk beszélni az előadást"

November 4-én, az OperaSzerda részeként egy igazi kuriózum, Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete látható a Hevesi Sándor háziszínpadról élőben. A francia komponista első operája méltatlanul merült feledésbe. A darab egy belső háborúzások miatt széthullott országról mesél egy különös szerelmi történeten keresztül, és felcsendül benne a szerző későbbi, híres operából, a Hoffmann meséiből is ismert Barcarolle-téma. Az opera Magyarországon először 2018-ban mutatkozott be az Erkel Színházban.A keresztmetszetet Kováts Andrea állította színpadra Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával. A közvetítés szereplői: Boncsér Gergely (Franz), Gábor Géza (Gottfried), Keszei Bori (Armgard), Szegedi Csaba (Conrad) és Ulbrich Andrea (Hedwig). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Bartal László.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.