Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap László Boldizsár és Szvétek László áriaestjeivel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

László Boldizsár és Szvétek László áriaestjeivel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kamaraénekes művészek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari és énekkari művészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán. Az OperaSzerda keretében jövő héten Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete hallható.

A MaszkaBál sorozatban mindenszentek előestéjén, 2020. október 31-én a 2017/18-as évad Kamaraénekese, László Boldizsár ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A Cotton Club Singers alapítója és frontembere 15 év után váltott az opera műfajára, a Magyar Állami Operaházban 2012-ben debütált Pinkerton (Pillangókisasszony) szerepében. Rendkívül széles repertoárjából válogató műsorát nagyrészt az olasz operáknak – Tosca, Parasztbecsület, Aida, A trubadúr, Otello –szenteli, így a közvetítés nézői a műfaj talán legnépszerűbb áriáiból kapnak egy csokorra valót, de egy részlet erejéig megidézi szerepét a Sába királynőjéből, mellyel az Opera nemzetközi turnéin is nagy sikert aratott. Intermezzóként nézőink barokk művek átirataiban is gyönyörködhetnek az est zongorakísérője, Szennai Kálmán előadásában. László Boldizsár egyik vendége a Kamaraénekes Szegedi Csaba, a meglepetésvendég pedig egy szívéhez közel álló művész lesz. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Gyüdi Melitta.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
László Boldizsár zseniális videóban, Puccinival buzdít felelős viselkedésre

November 1-jén, mindenszentek estéjén Szvétek László válogat kedvenc áriáiból. A 2017/18-as évad Kamaraénekese a Zeneakadémián Sólyom-Nagy Sándor irányítása alatt sajátította el az énekművészet fortélyait. Több mint negyed évszázada az Opera egyik oszlopos tagja, ahol a közönség az operairodalom minden jelentős basszus szerepében láthatta Mozarttól kezdve az olasz, német és orosz operákon át egészen a kortárs művekig, de magyar repertoárja is jelentős. A MaszkaBál műsorában Mozart, Verdi és Puccini műveinek tolmácsolása mellett Donizetti A csengő című darabjában művészetének komikus oldalát is. Egyik vendége Alexandru Agache lesz, akivel a Rigoletto egyik legsötétebb kettősét adja elő, a meglepetésvendég pedig egy pályakezdő művésznő, aki egy bel canto románccal készül a közvetítés nézőinek. Az est rendezője Aczél András, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Ide kapcsolódik:
Szvétek László: „Boldog vagyok, ha a gyerekeimmel meg tudjuk beszélni az előadást"

November 4-én, az OperaSzerda részeként egy igazi kuriózum, Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete látható a Hevesi Sándor háziszínpadról élőben. A francia komponista első operája méltatlanul merült feledésbe. A darab egy belső háborúzások miatt széthullott országról mesél egy különös szerelmi történeten keresztül, és felcsendül benne a szerző későbbi, híres operából, a Hoffmann meséiből is ismert Barcarolle-téma. Az opera Magyarországon először 2018-ban mutatkozott be az Erkel Színházban.A keresztmetszetet Kováts Andrea állította színpadra Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával. A közvetítés szereplői: Boncsér Gergely (Franz), Gábor Géza (Gottfried), Keszei Bori (Armgard), Szegedi Csaba (Conrad) és Ulbrich Andrea (Hedwig). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Bartal László.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X