Papageno Radio
Blogok Operaház Miklósa Erika és Szegedi Csaba kamaraprodukciói az Opera hétvégi közvetítéseiben

Miklósa Erika és Szegedi Csaba kamaraprodukciói az Opera hétvégi közvetítéseiben

Kamaraénekesek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán.

Az operakeresztmetszetek jövő szerdán a Carmennel folytatódnak.

Október 3-án, szombaton, az operaházi pályafutásának 30 éves jubileumát ünneplő Miklósa Erika lép kamerák elé az intézmény Kamaraénekeseinek áriaestjeit összefoglaló MaszkaBál-sorozatban. A Kossuth-díjas, idén a Halhatatlanok Társulata Örökös Tagjának választott szoprán főként koloratúr szerepeiből válogat, többek közt Meyerbeer, Donizetti, Debussy és Verdi művei szerepelnek műsorán, az ugyancsak Kamaraénekes Fokanov Anatolijjal pedig megidézik a sok éven át a színpadon közösen énekelt Gilda-Rigoletto kettőst is. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Tóth Sámuel Csaba.

Ide kapcsolódik:
Miklósa Erika, minden idők legfiatalabb Éj királynője 50 éves

Október 4-én, vasárnap Szegedi Csaba, az Opera az elmúlt több mint egy évtized során egyik legtöbbet foglalkoztatott, fiatal lírai baritonja lesz a MaszkaBál vendége. Műsorában főként olasz repertoárjából válogat Donizettitől Leoncavallóig, de Csajkovszkij Pikk dámája kedvéért kitekint az orosz operairodalom felé is. Kamaraénekes vendége Szvétek László lesz, a meglepetésvendég pedig ezúttal egy különleges jubileumot ünneplő művész, akit a műsorban köszönt az Opera is a jeles alkalomból. Az est rendezője Gábor Sylvie, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Doman Katalin.

Ide kapcsolódik:
Szegedi Csaba: „Nem szabad siettetni a szerepeket”

Jövő szerdán, október 7-én, az operairodalom egyik legnépszerűbb darabjával, a Carmennel folytatódik az elmaradt operaelőadások keresztmetszetét bemutató OperaSzerda műsora. Bizet remekműve, ami majd’ 150 éve vezeti a világ operaházainak toplistáját, a Magyar Állami Operaház 136 éves történetében is a legtöbbször felcsendült mű, több mint a 1100 alkalommal hallhatta már a közönség. A keresztmetszetet Oberfrank Pál 2014-ben bemutatott produkciója alapján, Székely László díszleteinek és Pilinyi Márta jelmezeinek felhasználásával Aczél András és Lázár Katalin alkalmazza színpadra. A címszerepben Mester Viktória látható, partnerei: Brickner Szabolcs (Don José), Sáfár Orsolya (Micaëla), Nagy Zoltán (Escamillo), Fülep Máté (Dancaïre), Megyesi Zoltán (Remendado), Megyimórecz Ildikó (Frasquita) és Fürjes Anna (Mercédès). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!