Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nem félünk a kortárstól! – Íme, az első adás Bella Mátéval és...

Nem félünk a kortárstól! – Íme, az első adás Bella Mátéval és Lukács Miklóssal

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október végétől Nem félünk a kortárstól! címmel jelentkezünk rendhagyó videósorozattal, hiszen valljuk be, a kortárs jelzőt övezi egyfajta furcsa távolságtartás, már-már misztikum, értetlenkedés. Tényleg van ebben valami felfoghatatlan, vagy csak a gátlásainkat nem tudjuk levetkőzni? Többek között erre a kérdésre keresi a választ Novotny Anna, akinek első vendégei Bella Máté zeneszerző és Lukács Miklós cimbalomművész voltak.

- hirdetés -

Havonta jelentkező sorozatunkban Novotny Anna arra vállalkozik, hogy fokozatosan eloszlassa a kortárssal szembeni félelmeinket. Az aktuális videóban Bella Máté Lukács Miklósnak dedikált cimbalomversenyéről tudhatunk meg többet.

Bella Máté Sounds of Generation Y Part II című nagyzenekarra és cimbalomra írt műve úgy emeli be a mai könnyűzene elemeit a komolyzene hangzásvilágába, ahogyan azt Bartók Béla és Kodály Zoltán tette a népzenével.

A zenekari hangszerelésben a puha effektusoktól az egész koncerttermet betöltő nagyszabású akkordtömbökig, a hangszínskála minden árnyalata megszólal.

A cimbalomszóló Lukács Miklós kivételes adottságait kihasználva mutatja meg, hogyan tud illeszkedi a hangszer egy friss, mai zenei nyelvezetbe is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X