Papageno Radio
Címlap A Cyrano keletkezéséről szól a Csokonai Színház következő premierje

A Cyrano keletkezéséről szól a Csokonai Színház következő premierje

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Cyrano keletkezéstörténete, 76 helyszín, 40 szerep 12 színésszel és elképesztő ritmus – címszavakban ez az Edmond, a Csokonai Színház januárra tervezett bemutatója. Az olvasópróbát stílszerűen Edmond napján, ám a jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartották Keszég László rendező vezetésével. 

Az Edmond-t, amelyet Franciaország legnépszerűbb műve, a nemzeti kincsként számon tartott Cyrano születésének története ihletett, 2016-ban mutatták be a párizsi Palais-Royal Színházban a szerző, Alexis Michalik rendezésében. A darab 2017-ben a legrangosabb francia színházi elismerést, a Molière-díjat öt kategóriában nyerte el, azóta több mint kilencszázszor játszották óriási sikerrel az anyaszínházban és a franciaországi turnékon.

A debreceni előadás magyarországi bemutató lesz. Keszég László szerint a romantikus komédia és a bohózat között „billegő” színmű örökzöld történet a szerelemről és szerelemért hozott áldozatról, vagy ahogy Enyedi Éva dramaturg fogalmazott: mindenkit érintő kérdés a szerelem és a házasság közötti harmónia megteremtéséről, valamint az alkotás, az ihlet szent pillanatáról.

Az Edmond olvasópróbája – forrás: Csokonai Színház

Cyrano szerzőjének, Edmond Rostand-nak a titkait, zsenijét, insprációit kutató darab címszerepében Rózsa Lászlót láthatja majd a közönség, mellette színpadra lép majd Mészáros Ibolya, Kubik Anna, Bakota Árpád, Kiss Gergely Máté, Hajdu Imelda, Garay Nagy Tamás, Dánielfy Zsolt, Újhelyi Kinga, Vranyecz Artúr, Gelányi Bence és Edelényi Vivien. A tervek szerint január 22-én tartja a Csokonai Színház a premiert.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X