Papageno Radio
Címlap A legfiatalabbak számára rendezik meg a Hubay Jenő Hegedűversenyt

A legfiatalabbak számára rendezik meg a Hubay Jenő Hegedűversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Február 15-ig lehet jelentkezni a húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára meghirdetett Hubay Jenő Hegedűversenyre. A megmérettetésre 2021. április 8. és 11. között kerül sor a miskolci Zenepalotában. A négy korcsoportban kiírt verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár. A verseny döntősei meghívást kapnak a IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította a Fesztivál Akadémia két művészeti vezetője, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.

A versenyre a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek – Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Lengyelország – 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek.

Ide kapcsolódik:
Erről ismerhető fel egy Hubay-növendék

A négy korcsoportban meghirdetett verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár, Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli. A zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be. A hegedűverseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”, a Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7. és 17. között megvalósuló IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

Ide kapcsolódik:
Nagy sikerrel ért véget az 5. Fesztivál Akadémia Budapest

A Hubay-verseny egyik különlegessége, hogy tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek pedagógusai. A 8500 € összdíjazású Hubay Jenő Hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg, jelentkezni 2021. február 15-ig ide kattintva, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással lehet. A 1. korcsoport kivételével kétfordulós versenyen egy szabadon választott és egy kötelező művel kell szerepelni.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X