Papageno Radio
Blogok Kórusblog Hangerdő címmel készített új lemezt a Marczibányi téri Kodály Iskola Versenykórusa

Hangerdő címmel készített új lemezt a Marczibányi téri Kodály Iskola Versenykórusa

A Marczibányi téri Kodály Iskola kórusainak kortárs gyermekkari műveket tartalmazó, 2016-ban megjelent lemeze után most az intézmény Versenykórusa készített önálló felvételt. A Hangerdő címmel megjelent lemez a Pannónia Stúdióban készült Őri Csilla és Uhereczky Eszter karnagyok irányításával.

A Marczibányi téri Kodály Iskola kórusai évtizedek óta jól ismert résztvevői a hazai és nemzetközi koncertéletnek, kórusversenyeknek, fesztiváloknak.

Az iskola – Őri Csilla és Uhereczky Eszter KÓTA- és Artisjus-díjas karnagyok által két évtizede irányított – Junior Prima díjas Versenykórusa a koronavírus-járványt megelőző két tanévben az olaszországi Perugiából és Prágából tért haza arany diplomával. Díjnyertes versenyprogramjukat egyfajta értékmegőrzésként rögzítették Rédly Dénes hangmérnök közreműködésével.

A lemezen található kilenc kórusmű között reneszánsz madrigálok és motetták (Palestrina, Weelkes, Marenzio) és kortárs kórusművek (Martinů, Kocsár Miklós, Zombola Péter, Tóth Péter) egyaránt szerepelnek.

Ide kapcsolódik:
Őri Csilla: „Nyitott, problémaérzékeny fiatalokat nevelünk”

A CD mellékleteként a kórus életét és magát a stúdiófelvételt bemutató rövid werkfilm is gazdagítja a kiadványt, mely komoly szülői segítséggel és anyagi támogatással jöhetett létre. (Ezúton is hála és köszönet illeti Huray Szabolcsot és Brigittát, akik a jó ügy ötletgazdái, szervezői és lebonyolítói voltak.)

  • Kreatív vezető: Csapó Petra
  • Producer: Csapó Ádám
  • Grafikus: Gábor Balázs
  • Ügynökség: Clapper’s Creative

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!