Papageno Radio
Papageno Rádió Lemezújdonságok Szabó Ildikó legújabb lemeze a Papageno Rádió műsorán

Szabó Ildikó legújabb lemeze a Papageno Rádió műsorán

Világpremier felvételek kerültek Szabó Ildikó csellóművész első szólólemezére, amely a Hungaroton gondozásában látott napvilágot. Lemezújdonságok című műsorukban, november 17-én 15 órai kezdettel a Papageno Rádió követői most a teljes korongot meghallgathatják.

A felvétel egy több éves álom valóra válása, egy hosszú folyamat, az Eötvös Péterrel és Kurtág Györggyel folytatott együttműködés eredménye. Az albumon elhangzó darabok közül kettő világpremier felvétel; Kurtág György The Hilary Jig című műve, és a nagypapa, Szabó Csabó kolompokat is megszólaltató, gordonkára írt szvitje először hallható lemezfelvételen.

„Szabó Ildikó egy kiemelkedően tehetséges csellista és muzsikus, aki választott hangszerének már most igen szakavatott mestere” – nyilatkozta Alfred Brendel, a világhírű zongorista a zenei intellektusáról és képzelőerejéről, valamint technikai virtuozitásáról ismert Szabó Ildikóról, akinek első szólólemezén Kodály Zoltán és Ligeti György mára klasszikussá vált szólószonátái mellett szólalnak meg Eötvös Péter, Kurtág György és Szabó Csaba gordonkára írt művei.

A felvételbe ide kattintva lehet belehallgatni.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!