Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Virtuózok Nemzetközi szintre lépett a Virtuózok – Indul a tehetségkutató új évada

Nemzetközi szintre lépett a Virtuózok – Indul a tehetségkutató új évada

November 20-án startol a Virtuózok tehetségkutató legújabb szériája. A hatodik évadban összefogtak a Visegrádi Négyek országai, vagyis Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia, valamint vendégként meghívták Szerbiát: ennek az öt országnak a fiatal tehetségei mutatkoznak be a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk című műsorban.

- hirdetés -

A Virtuózok V4+ szabályai szerint minden ország négy-négy versenyzőt delegál, ők mérik majd össze tudásukat november 27-től. Hogy kik képviselhetik majd hazánkat az Virtuózok november 20-i adásából derül ki, amit 20:30-tól követhetünk a Duna TV-n.

- hirdetés -

Miklósa Erika, Várdai István, Dr. Batta András, Balázs János és Kesselyák Gergely korábbi zsűritagokhoz ezúttal Bogányi Gergely, Molnár Levente, Rácz Zoltán és Pejtsik Péter is csatlakozott. Ők döntöttek arról, hogy melyik négy magyar versenyző mutathatja meg tudását a nemzetközi műsorban, amelynek adásait péntekenként azonos időben láthatnak majd az öt ország televízió nézői.

Ide kapcsolódik:
Plácido Domingo fia írt főcímzenét a Virtuózok következő évadához

Az öt országból több ezren jelentkeztek, a lakosság arányához képest a legtöbben Szerbiából. Nyáron zajlottak az egyes országok előválogatásai, a járványhelyzet miatt a személyes meghallgatások mellett online formában is.  Minden országból négy kapott lehetőséget arra, hogy az öttagú állandó nemzetközi és az aznapi Szuperzsűri előtt mutathassa be produkcióját.

Idén nem csak a versenyzők és a műsor nemzetközi, de a közreműködők is. A műsor két házigazdája a legendás német showman, Thomas Gottschalk, minden idők egyik legnépszerűbb tévés műsorvezetője, aki már korábban is hallott a Virtuózokról és nagy örömmel vállalta el a műsorvezetést, és Ida Nowakowska, népszerű lengyel színésznő-műsorvezető.

– forrás: Virtuózok

A nemzetközi, állandó zsűri tagjai: Miklósa Erika magyar koloratúrszoprán, Alicja Węgorzewska lengyel mezzoszoprán, Gabriela Bohacova cseh zenei fesztiváligazgató, Peter Valentovic szlovák karmester, Szerbiát pedig ketten, felváltva képviselik: Nemanja Radulovic hegedűművész és Silvana Grujic, a szerb köztelevízió zenei igazgatója, zongoraművész, zenetudós – mindannyian hazájuk kiválóságai. Nekik jut a nehéz döntés, hogy saját országuk indulóiból nyertest hirdessenek, de ha nem bírnak dönteni, kérhetik a minden adásban meglévő Szuperzsűri segítségét.

Minden adásban más-más nemzetközi sztár vállalta a Szuperzsűri szerepét: az első elődöntőben Gabriel Prokofiev, brit-orosz zeneszerző, producer, Szergej Prokofjev unokája egészítette ki az öt tagú nemzetközi zsűrit. Utána Makszim Vengerov orosz hegedűművész, a harmadik adás Szuperzsűri tagja Coco König osztrák-magyar származású színésznő, a Jutalomjáték című film sztárja. A finálé-szuperdöntő különleges vendége és maga a szuperzsűri pedig Maestro Plácido Domingo.

Ide kapcsolódik:
Plácido Domingo: „Nem bántam meg egyetlen művészeti döntésemet sem”

Az elődöntő két fordulóból áll, országonként két-két versenyző képviselteti magát, ezt november 27-én és december 4-én láthatják majd a nézők. A döntő is két fordulóban zajlik, december 11-én és december 18-án. Országonként a két-két legjobb versenyző végső összecsapása ez a két adás. Mindkét döntőben egy-egy különböző zeneművel készülnek a versenyzők. Országonként egy győztes versenyzőt hirdetnek a szuperdöntőben, azaz a Fináléban.

A műsorfolyamot szeptember első heteiben rögzítették Budapesten az Origo filmstúdióban. Mivel koronavírus-előírások miatt nem volt lehetőség élő adásra, sem közönségre, ezért idén különösen fontos szerepet kap majd a Virtuózok közösségi médiája és online platformjai, hogy a versenyzők és a közönség között mégis lehessen élő kapcsolat, interakció.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.