Papageno Radio
Címlap Az online térbe költözteti programjait a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti...

Az online térbe költözteti programjait a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria természetesen továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a maximumot nyújtsa a látogatóknak, ezért rendezvényeik és művészeti tartalmaik átköltöznek az online térbe addig, amíg nem élvezhetik újra élőben a műalkotásokat.

Fontos, hogy lehetőségként tekintsünk a mindannyiunk számára új helyzetre és lássuk, hogy nincs lehetetlen: a teljesség igénye nélkül a Magyar tájak, Változatok a realizmusra Munkácsytól Mednyánszkyig, a Magyarországi művészet 1600 és 1800 között, Dürer feketén/fehéren, Leonardo da Vinci és a budapesti lovas, illetve Kortársunk Daumier kiállítások is elérhetőek a honlapjaikon.

A virtuális kiállításokon túl az idei, Szépművészeti Múzeumba szervezett Textúra előadás ugyancsak elérhető, de Szinyei Merse Pál Majálisáról is minden eddiginél részletgazdagabb képet kaphatnak a Magyar Nemzeti Galéria oldalán. Az online térben töretlenül és éjjel-nappal nyitva áll Önök előtt a két intézmény: online vezetések sorával, útvonaltippekkel, gyermekeknek szánt színezőkkel, memória- és egyéb játékokkal, kvízekkel, diákpályázatokkal, angol leckével és egyéb oktatási segédanyagokkal is színesítik kínálatukat a Digitális múzeum fül alatt. Ám mindez még mindig nem a teljes lista, ugyanis az egyik legnagyobb sikerű programsorozat, a Múzeum+ sem maradhat el: december 10-én Bronzinonak, december 17-én pedig Szinyei Merse Pálnak szentelik az esteket a múzeumok Múzeum+ Light fantázianéven.

Ide kapcsolódik:
Szín a szürkeségben - Szinyei Merse Pál máig ható művészete

A Múzeum+ Light estek keretében előbb a Szépművészeti Múzeum oldalán, december 10-én, megnézhetnek és hallgathatnak egy VIP beszélgetést Jordán Adéllal, egy workshop keretein belül pedig gyönyörű karácsonyi díszt készíthetnek az ünnepre hangolódás jegyében. Az érdeklődők mélyebben is megismerhetik Bronzinot és korát egy virtuális tárlatvezetés és útvonaltipp segítségével, de az itáliai reneszánsz és Dürer korába is elkalauzol a múzeum. Mindezt páratlan, a román csarnokban játszódó zenei élménnyel koronázzák meg.

Ide kapcsolódik:
„Emberi szem nem láthat így” – Egy modern 16. századi mester, Agnolo Bronzino művészete

A Magyar Nemzeti Galéria december 17-i Szinyei estje szintén izgalmas tartalmakkal készül: hallhatják Csöre Gábort egy, a Majálishoz íródott produkció keretében előadni, illetve ügyeskedhetnek otthon egy workshop videó segítségével. Online tárlatvezetések sorával és útvonaltippel várja a múzeum az érdeklődőket a honlapon, míg a virtuális könyvbemutatón látott könyv remek ajándék is lehet szeretteinek az ünnepekre. Az egyik legérdekesebb tartalom egyértelműen a lappangó Szinyei festmények fordulatokkal és érdekességekkel teli története és az erről forgatott kisfilm, amelynek nem titkolt szándéka, hogy a jövő évi kiállításra gyarapodhasson a tárlat anyaga is.

Részletek a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria honlapján.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X