Papageno Radio
Címlap Már lehet jelentkezni a 2021-es budapesti Liszt Nemzetközi Zongoraversenyre

Már lehet jelentkezni a 2021-es budapesti Liszt Nemzetközi Zongoraversenyre

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12-19. között rendezi meg a Zeneakadémián a nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt. A rangos zenei megmérettetésre 2021. április 15-ig jelentkezhetnek a tehetséges fiatal zongoristák.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny többek között az Alink-Argerich Foundation tagjaként a hazai és a nemzetközi zenei élet legrangosabb versenyei közé tartozik, melynek hagyományai 1933-ig nyúlnak vissza. Első alkalommal Fischer Annie volt a verseny győztese.

Az immáron 15. alkalommal megrendezésre kerülő verseny előválogatójához a fiatal muzsikusok 2021. április 15-ig adhatják le jelentkezési anyagaikat a ide kattintva.

Ide kapcsolódik:
Egyedüli magyarként jutott tovább Balogh Ádám a Honens Nemzetközi Zongoraversenyen

A versenynek a Zeneakadémia ad otthont. Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén a versenyzők rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket. Olyan világsztárokat köszönthetünk a zsűri tagok között, mint Olga Kern vagy Vásáry Tamás. A díjat nyert versenyzőknek a fellépési lehetőségek mellett pénzjutalom is jár, a fődíj 30 000 euró.

A 2021-es verseny repertoárjában kötelező és szabadon választott darabok is lesznek, lehetővé téve a versenyzőknek saját zenei világuk megmutatását is. Liszt Ferenc munkásságának ikonikus művei alkotják a versenyanyag gerincét, de átiratok is helyet kaptak a programban.

Ide kapcsolódik:
Vásáry Tamás kapta a Dohnányi Ernő-díjat

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész 2021-ben lenne 100 éves, előtte tisztelegve a versenyanyagban Liszt műre reflektáló Cziffra átirat is helyet kapott, valamint a Saint-Saёns-évforduló aktualitása kapcsán olyan darab is, ami Liszt Ferenc átiratában készült a francia zeneszerző művére. Újdonság, hogy az európai zenei kultúra stílusismeretéhez elengedhetetlenül szükséges Bach és Haydn művek is bekerültek az előválogató anyagába.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X