Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Virtuózok Öt fiatal, köztük Rozsonits Ildikó nyerte a Virtuózok nemzetközi évadát

Öt fiatal, köztük Rozsonits Ildikó nyerte a Virtuózok nemzetközi évadát

Négy olyan ifjú tehetség nyerte a Virtuózok hatodik, nemzetközi évadát, aki nem a szimfonikus repertoárban megszokott hangszeren játszik.

- hirdetés -

A magyar Rozsonits Ildikó zongorajátékával nyűgözte le a zsűrit, a lengyel Dawid Siwiecki és a cseh Martin Šulc tangóharmonikával diadalmaskodtak, a szlovák Ajna Marosz furulyajátékával teremtett varázslatos hangulatot, a szerb Vuk Vukajlovic pedig gitárművészetével érdemelte ki az első helyet.

- hirdetés -

Hogy Dawid Siwiecki nyerni fog, az sejthető volt, hiszen olyan átéléssel adta elő műsorát tangóharmonikán, hogy zsűrit az első perctől lenyűgözte. A 13 éves Ajna Marosz olyan tökéletesen idézte meg a barokk kort furulyajátékával, amit még Maestro Plácido Domingó sem hagyott szó nélkül.

Martin Šulc a harmonikajátékba szívét-lelkét beleadta, és bár eredetileg nem hitte el, hogy eljut a döntőig, nem csak eljutott oda, meg is nyerte.

Ide kapcsolódik:
Lang Lang érkezik a nemzetközi Virtuózok következő adásába

Vuk Vukajlovic, bár korábban két heavy metal zenekarban dobolt, végül átnyergelt a gitárra és milyen jól tette, hiszen Plácido Domingo megjegyezte, milyen nagyszerű technikával játszik, és mennyire muzikálisan áll hangszeréhez. Rozsonits Ildikó zongorán mutatta meg a tudását, tehetsége beragyogta a stúdiót. Játékáról Maestro Plácido Domingo csak szuperlatívuszokban tudott beszélni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.