Papageno Radio
Címlap Öt fiatal, köztük Rozsonits Ildikó nyerte a Virtuózok nemzetközi évadát

Öt fiatal, köztük Rozsonits Ildikó nyerte a Virtuózok nemzetközi évadát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Négy olyan ifjú tehetség nyerte a Virtuózok hatodik, nemzetközi évadát, aki nem a szimfonikus repertoárban megszokott hangszeren játszik.

A magyar Rozsonits Ildikó zongorajátékával nyűgözte le a zsűrit, a lengyel Dawid Siwiecki és a cseh Martin Šulc tangóharmonikával diadalmaskodtak, a szlovák Ajna Marosz furulyajátékával teremtett varázslatos hangulatot, a szerb Vuk Vukajlovic pedig gitárművészetével érdemelte ki az első helyet.

Hogy Dawid Siwiecki nyerni fog, az sejthető volt, hiszen olyan átéléssel adta elő műsorát tangóharmonikán, hogy zsűrit az első perctől lenyűgözte. A 13 éves Ajna Marosz olyan tökéletesen idézte meg a barokk kort furulyajátékával, amit még Maestro Plácido Domingó sem hagyott szó nélkül.

Martin Šulc a harmonikajátékba szívét-lelkét beleadta, és bár eredetileg nem hitte el, hogy eljut a döntőig, nem csak eljutott oda, meg is nyerte.

Ide kapcsolódik:
Lang Lang érkezik a nemzetközi Virtuózok következő adásába

Vuk Vukajlovic, bár korábban két heavy metal zenekarban dobolt, végül átnyergelt a gitárra és milyen jól tette, hiszen Plácido Domingo megjegyezte, milyen nagyszerű technikával játszik, és mennyire muzikálisan áll hangszeréhez. Rozsonits Ildikó zongorán mutatta meg a tudását, tehetsége beragyogta a stúdiót. Játékáról Maestro Plácido Domingo csak szuperlatívuszokban tudott beszélni.

Promóció

X
X