Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap PerfActionist podcast - Hogyan érvényesülhet egy pályakezdő és szabadúszó zeneművész?

PerfActionist podcast – Hogyan érvényesülhet egy pályakezdő és szabadúszó zeneművész?

Milyen személyiségbeli képességekre van szüksége a zenészeknek, hogy szabadúszóként sikeresek legyenek? Miként lehet bekerülni a szimfonikus zenekarok várólistájára? Mekkora szerepe van a célzott stratégiának a munkakeresés során? Hruska Emese többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett legújabb, angol nyelvű podcastjában Ollie Mansfield csellóművésszel.

- hirdetés -

A klasszikus zenészek világára jellemző, hogy a fiatal muzsikusok hajlamosak felesleges akadályokat állítani maguk elé azzal, hogy piedesztálra emelik az általuk nagyra értékelt idősebb vagy tapasztaltabb pályatársaikat. Ráadásul napjainkban a felsőfokú zeneművészeti képzések többsége még mindig nem biztosítja a jövendőbeli művészek számára a fenntartható karrierhez szükséges készségek elsajátítását.

- hirdetés -

Pedig kutatások igazolják, hogy a művészi felkészültség mellett a zeneakadémisták több üzleti és egyéb nem zenei készségeket is szeretnének elsajátítani a tanulmányaik során.

A PerfActionist podcast következő két, angol nyelvű epizódjában Ollie Mansfield vállalkozó szellemű csellóművész beszélt többek között arról, hogy a legnagyobb szimfonikus zenekarok szólamvezetőitől sem restell e-mailben szakmai tanácsot kérni.

Meglepő vagy sem, de elmondása szerint az esetek többségében kedves és segítőkész válaszokat szokott kapni. Mentorként pedig arra ösztönzi a zenészeket, hogy legyenek kreatívak és bátran lépjenek ki a konvencionális határok közül – válasszanak szokatlan megoldásokat, hogy érvényesülni tudjanak a 21. századi klasszikus zenei kultúrának megfelelve.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.