Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Virtuózok Sikerrel zárult a Virtuózok első nemzetközi évada

Sikerrel zárult a Virtuózok első nemzetközi évada

December 18-án este a Szuperdöntővel véget ért a nemzetközivé bővült Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató műsorsorozat hatodik évada. Az idei műsorfolyam a Visegrádi Négyek és Szerbia tehetségeit mutatta be, mind az öt ország televízióin sikerrel futott a Virtuózok V4+. A világon első és egyedülálló, nemzetközi komolyzenei tévéshow december 18-i fináléján országonként egy-egy fődíjast hirdettek, a versenyzők díjai és különdíjai elérték a bruttó 100.000 eurót, melyet a Magyar Nemzeti Bank ajánlott fel.

- hirdetés -

A megújult műsorformátum igen pozitív visszajelzéseket kapott itthon és külföldön, szakmai lapoktól és a közönségtől egyaránt, a lengyel TVP Kultura például megötszörözte átlagos nézettségi mutatóit a műsor közvetítései során.

- hirdetés -

Hetekig tartó nagyszabású műsorfolyam után véget ért a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk komolyzenei tehetségkutató. A hatodik évad most először nem csak a magyar tehetségeket kereste, hanem a visegrádi négyek többi országából (Lengyelország, Szlovákia, Csehország) és a vendégként meghívott Szerbiából is várta a résztvevőket.

Ide kapcsolódik:
Öt fiatal, köztük Rozsonits Ildikó nyerte a Virtuózok nemzetközi évadát

Peller Mariann producer a műsor utolsó adása után úgy nyilatkozott, hogy a sikeres és példátlan nemzetközi összefogás azt bizonyítja, van igény a nemzeteket összekötő kultúrára, és szeretné folytatni a műsorsorozatot, más országok bevonásával is. A Virtuózok iránt több ország tévétársasága is aktívan érdeklődik, Dél-Amerikától Ázsiáig.

A résztvevő országokban a helyi válogatókból kerültek ki azok a 6-19 év közötti tehetségek, akik bekerültek a nemzetközi műsorba. Az elődöntők során a nemzetközi zsűri országonként 2-2 versenyző juttatott be a december 18-i fináléba, ahol országonként egy győztest hirdettek.

A Virtuózok első nemzetközi évadának győztesei:

  • Rozsonits Ildikó (14, zongora)
  • Dawid Siwiecki (14, harmonika),
  • Ajna Marosz (13, furulya),
  • Vuk Vukaljovic (15, gitár) és
  • Martin Sulc (18, harmonika).

A műsor házigazdái a legendás német showman, Thomas Gottschalk és Ida Nowakowska lengyel műsorvezető voltak.  A zsűribe minden részt vevő ország egy-egy, elismert szakmai tudású tagot delegált. Ezen felül világsztárok szerepeltek szuperzsűritagként vagy vendégfellépőként.

Így került be egy-egy epizódba Gabriel Prokofiev zeneszerző, Makszim Vengerov hegedűművész, Coco König színésznő, Maestro Plácido Domingo operénekes és Lang Lang, világhírű kínai zongoraművész. A műsorsorozat zenéjét Ifjabb Plácido Domingo szerezte, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar adott elő, Maestro Domingo vezényletével.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.