Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Virtuózok Plácido Domingo dönt a Virtuózok tehetségeinek sorsáról a fináléban

Plácido Domingo dönt a Virtuózok tehetségeinek sorsáról a fináléban

Pénteken legizgalmasabb, döntő epizódjához érkezik a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató hatodik évada, a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk.

- hirdetés -

A műsor most először lépett ki Magyarország határain kívülre, mégpedig úgy, hogy a fellépőket és a zsűrit a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szerbia adta. Az elődöntőket és a mesterkurzust, és a most következő Szuperdöntőt egyszerre sugározza valamennyi ország állami tévéje, így egy hetvenmilliós populációt ér el a magyar fejlesztésű műsor, milliók láthatják a nemzetenként két-két elbűvölően tehetséges fiatalt.

- hirdetés -

Ők már a legjobbak, hosszú válogató előzte meg minden országban a kiválasztást, így került mindenhonnan két-két fiatal a műsorba. De  hogyan lehet a legjobbak közül kiválasztani a Virtuózok Virtuózát? Ezzel a kérdéssel a zsűri már korábban is találkozott, most viszont tényleg a legnehezebb a dolguk, így a legnagyobb segítségre van szükségük.

A segítség nem marad el a pénteki Szuperdöntőben: Maestro Placido Domingo, a világhírű spanyol operaénekes és karmester is ott ül majd az adásában, aki már régóta a Virtuózok pártolója, a licensztulajdonos cég részvényese, és természetesen a komolyzene és tehetségtámogatás elkötelezett rajongója. Nemcsak fia, Plácido Domingo Jr. szerzeményét, valamint pártfogoltját, a 16 éves volt győztest, Balázs-Piri Somát és a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli,  de véleményezi is a tíz fellépőt. A legfontosabb feladata az lesz, hogy segítsen eldönteni a magyar, a cseh, a szlovák, a lengyel és a szerb zsűritagnak, hogy a két legjobb közül ki legyen a legeslegjobb.

A fiataloknak hihetetlen tudása van, a tehetségük is elképesztő. Már gyerekként hatalmas zenei kvalitással bírnak

véleményezte előre a Maestro a fellépőket, ami azt sugallja, neki sem lesz könnyű a döntés.

Ide kapcsolódik:
Mesterkurzus adással készültek a Szuperdöntőre a Virtuózok tehetségei

Mindegyik fiatal maga a komolyzene jövője, ám az, hogy a tíz, döntőbe jutott ifjú tehetségből ki lesz a hivatalos győztes, aki a Magyar Nemzeti Bank által felajánlott, fejenként bruttó 15 ezer eurós pénzdíjat vagy 5000 eurós különdíjat nyeri, az csak pénteken este derül ki! A döntős fiatalok – Abouzahra Amira (14), Rozsonits Ildikó (14), Kristina Vasic (8), Vuk Vukjlovic (15), Martin Sulc (18), Eduard Kollert, Dawid Siwiecki (13), Zarina Zaradna (9), Alzbeta Rehaková (18) és Ajna Marosz (13) – közül többeknek nincs még saját hangszere, ezért bármelyikük is nyer, a nyeremény mindenképp jó helyre megy majd, tanulmányaik támogatására és hangszervásárlásra fordíthatják azt.

Az idei évad hamarosan lezárul – azonban ez nem jelenti azt, hogy vége is, a Virtuózok YouTube-csatornáján a válogatók során rögzített értékes felvételeket és rengeteg háttéranyagot kezdenek el közzé tenni majd. 

Virtuózok Szuperdöntő december 18-án, péntek este 20:30-tól kezdődik a Duna TV és az M5 műsorán.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.