Papageno Radio
- hirdetés -
Papageno Rádió Lemezújdonságok Illés Szabolcs új Telemann-lemeze szólal meg a Papageno Rádióban

Illés Szabolcs új Telemann-lemeze szólal meg a Papageno Rádióban

Illés Szabolcs decemberben megjelent legújabb szólólemezén Georg Philipp Telemann 12 hegedű- szólófantáziáját rögzítette korhű hangszeres előadásban. A felvétel a Papageno Rádió Lemezújdonságok című műsorában debütál január 12-én 15 órától.

- hirdetés -

A lemezre került művek koncerteken ritkán hallhatók, és a teljes sorozat barokkhegedűs lemezfelvételeiből sem sok készült eddig. Ha pedig azt is tekintetbe vesszük, hogy az előadó egy 1680–ban készült Jacobus Stainer-hegedű kópiáján játszik és a régi korok hangszereinek megszólaltatásához az akkoriban használatos hangszeres játéktechnikát használja, beláthatjuk, hogy igazán különleges lemezről van szó.

- hirdetés -

Magyarországon a teljes sorozatnak ez az első régi hangszeres felvétele, az említett hegedűtechnika alkalmazását illetően pedig tán szélesebb körben is ez az első hegedűs Telemann-szólólemez, melyen a kor szokásaihoz híven a rövid és változatos karakterű tételek ismétléseit improvizált variációk is színesítik.

A felvétel Pócsmegyeren, egy kicsi, 18. században alapított templomban készült, amelynek akusztikája mellett a lemez kiváló hangzásáért a Mobil Hangstúdió tulajdonosát és zenei rendezőjét Csikós Miklóst illeti a dicsőség, a bookletben pedig Raffay Zsófia fantasztikus fotói illusztrálják a zenei tartalmat Póth Rebeka szerkesztésében.

Ide kapcsolódik:
Miről ismerszik meg egy igazi barokkhegedűs?

A művész immár negyedik szólólemeze kiváló meglepetés lehet gyűjtőknek, a ritkaságok kedvelőinek és a régizene autentikus megszólaltatása iránt érdeklődő zenerajongóknak egyaránt. Tellement Telemann-élmény!

További információk a korábbi lemezekről ide kattintva. 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.