Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Január végéig lehet pályázni az állami zenei ösztöndíjakra

Január végéig lehet pályázni az állami zenei ösztöndíjakra

A fiatal tehetségek három különböző ösztöndíjra pályázhatnak: a Fischer Annie Zenei Előadóművészi Ösztöndíjra, a Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíjra és a Lakatos Ablakos Dezső Ösztöndíjra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hozta létre az állami zenei ösztöndíjakat, amelyek egy éven át havi 200 ezer forint anyagi támogatást nyújtanak a nyertes pályázóknak. A program szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország.

- hirdetés -

A 20. század egyik legnagyobb magyar zongoraművészének nevével fémjelzett Fischer Annie Zenei Előadóművészi Ösztöndíjra olyan klasszikus zenei tehetségek jelentkezését várják, akik hivatásuknak a hangszeres és énekes szólista pályát választották.

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj célja, hogy fiatal zeneszerzők, zenetudósok és zenekritikusok pályakezdését támogassa és kedvező feltételeket biztosítson az eredményes és magas színvonalú alkotótevékenységhez.

A Lakatos Ablakos Dezső Ösztöndíjra a jazz fiatal tehetségeinek jelentkezését várják, a beküldött pályamunkák alapján hárman részesülhetnek ösztöndíjban.

A beérkezett pályázatokat mindhárom ösztöndíj esetében rangos szakmai kuratórium bírálja el.

Jelentkezési határidő: 2021. január 31., 24:00.

Az online pályázati űrlap és pályázati felhívás a Filharmónia Magyarország és a MANK honlapján található meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X