Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Kötet jelent meg az idén 90 éves Csányi János operaénekes életéről

Kötet jelent meg az idén 90 éves Csányi János operaénekes életéről

Csányi János 2021. október 28-án ünnepli 90. születésnapját, melynek tiszteletére fia, Csányi László adott ki életrajzi kötetet az Orpheusz kiadó gondozásában.

- hirdetés -

A könyv Csányi János Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett tenor nemcsak színes, fordulatokkal teli életét, hanem pályájának sokszínűségét, a közel egy évszázados történelmi múltat is végigkíséri hol fájdalmakkal, hol a rá jellemző könnyed humorral átszőve.

- hirdetés -

„Már a könyv címe is sokat sejtető Csányi János élete – Az ezerarcú művész, avagy hogy lett egy autószerelő srácból a Nothung kovácsa és az ország Katica bácsija” – szögezi le  a kötetet szerzője, az énekes fia, Csányi László. Mint mondja: „édesapám művésztársait is segítségül hívtam, akik többségükben a magyar kulturális élet kimagasló egyéniségei, hogy saját szavaikkal mondják el mit jelentett számukra édesapámmal a közös alkotás.”

Így szólalnak meg a könyvben Medveczky Ádám, Kovács János karmesterek, Sass Sylvia, Kalmár Magda, Tokody Ilona, Berczelly István énekesek és még sokan mások.

„Célunk nemcsak önző módon Édesapám pályájának, és életének megrajzolása volt, hanem igyekeztünk azon sok-sok pályatársnak is emléket állítani ezzel a könyvvel, akik ennek a csodálatos kornak kiemelkedő művészei voltak és nem adatik számukra olyan lehetőség, hogy könyvet írjanak róluk” – fogalmazott a szerző.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.