Papageno Radio
Blogok Orientale Lumen Újabb humoros karanténvideóval jelentkezik a Szent Efrém Férfikar

Újabb humoros karanténvideóval jelentkezik a Szent Efrém Férfikar

A Szent Efrém Férfikar a lassan egy éve tartó vírushelyzetre igen szellemesen reagál, ma este a harmadik karanténvideójukat láthatja a közönség a Facebookon. A Szabad Európa Rádió Forgószínpad című műsorának legendás szignálja egy 1929-es dal, a Happy Days Are Here Again volt. A dal, ami felhasználtak Roosevelt elnöki kampányában is sokak számára egyet jelent a Szabad Európa Rádió szellemiségével.

A Happy Days már évek óta része a Szent Efrém Férfikar repertoárjának, de egészen mostanáig eredeti formájában, a Mitch Miller féle feldolgozásban énekelte az együttes. Két korábbi videójuk, a Pandémia és A Török sikerén felbuzdulva Bubnó Tamás egy új magyar szöveget írt a dalhoz, ami az itt és mostra, vagyis a covid19-járványra reagál. Az új szöveg és a Bubnó Lőrinc által készített videós feldolgozás is alapvetően a humorra épül, a Férfikar korábbi karanténvideóihoz hasonlóan.

Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője így nyilatkozott a legújabb pandeóról:

„Egy éve, 2020. február 1-jén még sok mindent terveztünk, remek év elé néztünk. Szép és izgalmas feladatok, utazások, felvételek, ősbemutatók – csak bírjuk szusszal! Terveink között egy valami bizonyosan nem szerepelt, a karanténvideók készítése… Aztán lett, ami lett, reménykedő és depresszív időszakok, oldás, majd újra kötés, betegség és gyógyulás, veszteségek, imák, aggodalmak, online-függőség, hírek és álhírek. Úgy éreztük, mindenkinek jár egy kis mosoly – beleértve magunkat és családjainkat is.

Első pandeónkat (pandém karanténvideó) májusban tettük közzé az Ápolók Nemzetközi Napján, Pandémia címmel. Szerettünk volna a minket gyógyítóknak is néhány perc vidámságot, lazulást biztosítani az egykori Fonográf-nótával és benne némi Mozart-adalékkal.

Második pandeónk nyáron keletkezett a megbonthatatlan, örökös osztrák-török barátság jegyében, az érzékeny téma miatt a címe ez lett: A Török. Segítségül Mozart és Tarkan műveit hívtuk.

Most pedig bemutatjuk harmadik pandeónkat. Sokáig halogattuk a nyilvánosságra hozatalát, s titokban reménykedtünk, hogy aktualitását veszti. Nem ez történt. Fogadják szeretettel M. Ager–J. Yellen–Los Bubnos: Hepidéjz álhír megént c. művét, amely majd száz év világslágerség után most nyerte el a hozzá legmegfelelőbben illeszkedő hunglish-magyar szöveget.”

A klippremier ma este 18:00 óraki tekinthető meg. Reméljük sikerül egy kis mosolyt csalni az arcokra.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!