Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Lépjen át a valóságból a virtuális világba, és cseréljen testet!

Lépjen át a valóságból a virtuális világba, és cseréljen testet!

Ma este a virtuális és a való világ közötti határátlépést tematizáló online előadást mutat be a Trafó e-Néző sorozata. Simon Senn svájci médiaművész a VR-szemüvegen keresztüli testcsere morális, identitásbeli és jogi kérdéseit boncolgatja.

- hirdetés -

Lehetséges-e belebújni létező személyek digitális testébe? Kelthet-e valós érzéki tapasztalatot a virtuális nem- és identitásváltás? Milyen morális és pszichés következményei lehetnek a szimulációs játéknak? És végül: mi történik akkor, ha mindezzel az eredeti test tulajdonosa is szembesül?

- hirdetés -

Simon Senn online 12 dollárért vett egy női testet. Egy digitális másolatot, és beleköltözött. Majd azt érezte, muszáj megtalálnia a nőt magát. Most megosztja velünk furcsa élményeit. Ebben a zoomos előadásban a genfi képző- és videóművész bemutatja, hogy a virtuális és a való világ nincsenek mindig egymással ellentétben, és feltárja a technológia, az ábrázolás, a nemi identitás és a törvénykezés váratlan összefonódásait.

Ide kapcsolódik:
Mi marad a járvány után? - Újító, kreatív és főképp érvényes színházi kezdeményezések

Simon Sennt gondolhatnánk olyan társadalmilag elkötelezett művésznek, aki felszólal az igazságtalanságok ellen, de alkotásai ennél kevésbé egyértelműek. Még ha elsősorban a valóságra támaszkodik is, mindig van egy réteg fikció is közbeékelve. Simon Senn (1986) a svájci Genfben él. A genfi HEAD (Haute école d’art et de design) intézetben végezte az alapfokú képzést, majd a londoni Goldsmiths College-ben szerzett mesterdiplomát. Vizuális művészként Zürichben a Nicola von Senger kortárs galéria képviseli, L’hôtel des sapins című munkája a zürichi Kunsthaus-gyűjtemény része. Kiállított a Liverpooli Biennálén, a londoni Kortárs Művészetek Intézetében, a berni Kunstmuseumban. Számos díjat nyert, ezek közül néhány: a Swiss Performance Art díj, a Swiss Art díj és a Kiefer Hablitzel-díj.

A Compagnie Simon Senn 14 éven felülieknek ajánlott livestream produkciója csak valós időben tekinthető meg, 19 vagy 21 órától.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.