Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Sisi gödöllői kastélya Színes programokkal várja látogatóit pünkösdkor és gyermeknapon a Gödöllői Királyi Kastély

Színes programokkal várja látogatóit pünkösdkor és gyermeknapon a Gödöllői Királyi Kastély

Erzsébet királyné kedvenc hazai tartózkodási helye pünkösdkor és gyermeknapon is számos színes programmal várja a családokat, érdeklődőket. A kastély 26 hektáros romantikus parkja kellemes séták mellett látványos programok, koncertek és gyermekprogramok helyszíne lesz ezen és a következő hétvégén.

- hirdetés -

Sisi Experience
11:00 és 14:00 óra
Hogyan élt Gödöllőn a királyi család? Mennyiben volt más az itteni élet, mint Budán vagy Bécsben? És vajon miért szerette ennyire Erzsébet királyné az itt-tartózkodást? A különleges tárlatvezetés során az érdeklődők „Őfelsége” vendégeként járhatják be a királyi lakosztályokat, ahol sok más érdekesség mellett a fenti kérdésekre is választ kaphatnak. A program keretein belül részt vehetnek az Erzsébet királyné gardróbja című programon is, ahol megismerhetik a királyné öltözködési szokásait és a kor divatját.

- hirdetés -

Jegyárak:
Felnőtt: 4900 Ft
Diák: 3200 Ft
Családi: 9800 Ft

Parktúra Királydombi Pavilon látogatással

11:30 és 14:30 óra
Jegyár: 1000 Ft

Hintózás a kastélyparkban

Barangold be a kastély 26 hektáros parkját elegáns hintóval!
Jegyárak:
Felnőtt: 2000 Ft
Diák: 1500 Ft

gyerekek

CsodaKerék nosztalgia kisautó-kölcsönző

Volt már olyan, hogy szerettél volna visszarepülni az időben? Most Te és gyermeked megtehetitek, ha ellátogattok a CsodaKerék nosztalgia kisautó-kölcsönzőbe! A régi idők hangulatát idéző nosztalgia kisautó-park még kellemesebb időtöltési lehetőséget kínál a kastélyparkba látogató kisgyermekes családok számára. Az elegáns, fém nosztalgia járművek lábbal, illetve pedállal hajthatók, különböző méretűek és kialakításúak, így 1 és 6 év között minden korosztály megtalálja a kedvencét! Repülj vissza az időben és engedd, hogy minden kalandra éhes gyermeked a volán mögé pattanva élvezze a régmúlt korok hangulatát és az örömteli robogást!

Használati díj: 500 Ft/10 perc

A fenti programok május 22. és 24. között és május 29–30-án látogathatók.

Ide kapcsolódik:
Megnyitott a Gödöllői Királyi Kastély - Újdonságokkal várják a látogatókat

Birtokba veheted a Mezítlábas ösvényt!

A téren más és más felületű anyagokat használtak, az ösvényen végigsétálók így  stimulálhatják a talp különböző reflexpontjait. A mezítlábas ösvény 25 négyzetméteren, 8 különböző felülettel lett kialakítva. Használata mindenki számára ingyenes.

Kézzelfogható kiállítás – Valódi „élményközpont” nyílik meg gyermeknapon

Gyakran használjuk a „régiség” kifejezést, de ritkán gondolunk arra, hogy ezek a tárgyak kivétel nélkül egy letűnt kor mindennapjainak a részét képezték. Manapság keveseknek jut eszébe mindennapjaink tárgyaira akként tekinteni, hogy ezek a jövő régiségei, pedig máskülönben utódaink nem tudják majd évtizedek vagy évszázadok múltán letűnt korunk emlékeiként kézbe venni őket.

Ez a kiállítás elsősorban örömet, élményeket kíván szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, másodlagosan azonban nem titkoltan abból a célból jött létre, hogy érzékenyítse a látogatókat a régiségek iránti tiszteletre, azok megbecsülésére. Elterpeszkedni egy főúri hintóban, végigheveredni egy baldachinos ágyon, lornyonnal a kezünkben felvenni egy 19. századi kávéházi újságtartót, hogy beleolvassunk egy kiegyezéskori lapba, felpróbálni egy arisztokrata cilinderét, egy Tuskó Hopkinshoz illő idegen légiós sapkát, egy régi nyitott repülőgép pilótasapkáját vagy egy hatalmas, korábban csak filmekben látott bokrétás női kalapot általában csak igen keveseknek adatik meg.

Ez a kiállítás lehetőséget nyújt a látogatónak, hogy a 400 tárgy bármelyikét kézbe vehesse, megcsodálhassa, megismerkedhessen a használatával, működésével. A kicsik sem maradnak szórakozás nélkül: őket a régi hintalótól a Märklin vasúton át a réges-régi iskolapadig (amelyhez kalamáris és lúdtoll tartozik), a nagykerekű 19. századi babakocsitól a kő építőkockákon át az igazi gyermekkardokig a legkülönbözőbb izgalmas játékok várják.

Jazzperanto

Május 30-án számos zenei ínyencség is várja a látogatókat:

11.00 La Contessa vonósnégyes koncertje

15.00 Váray család koncertje

17.00 Könnyed nyárköszöntő jazzmuzsika a Jazzperantótól

További információ a kastély honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!