Papageno Radio
Blogok Városmajori Szabadtéri Színpad A Broadwayről a Városmajorba – Hernádi Judittal és Kern Andrással debütál a...

A Broadwayről a Városmajorba – Hernádi Judittal és Kern Andrással debütál a Válaszfalak

Az Orlai Produkciós Iroda júniusi premierje, a Válaszfalak egyenesen a Broadwayről, a színházi világ egyik legfontosabb központjából érkezik Budapestre. New Yorkból nagyon gyorsan ért a magyar fővárosba a darab, amelyben Hernádi Juditot és Kern Andrást láthatja a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége.

A Válaszfalak eredeti címe Grand Horizons, 2020 januárjában mutatták be hatalmas sikerrel a Broadwayn. A szerző, Bess Wohl a New York-i színházi élet legrangosabb elismerése, a Tony-díj egyik a várományosa a legjobb új dráma kategóriában, és a női főszerepet alakító színésznő, Jane Alexander is a jelöltek között van.

Bess Wohl a Harvardon és a Yale-en tanult, drámákat és forgatókönyveket ír, de sokáig színésznő akart lenni. Ezért tudja pontosan, milyen egy jó szerep, mire vágynak a színészek. Jó hír a nézőknek, hogy őket sem felejti el, azaz darabjai tele vannak meglepő fordulatokkal, és nem nélkülözik a humort sem.

A Válaszfalak például ezzel a mondattal kezdődik: „azt hiszem, el akarok válni.”

Önök is fölkapják erre a fejüket – különösen akkor, ha ezt a mondatot egy olyan nő mondja ki, aki évtizedek óta él kényelmes, nyugodt, mondhatni boldog házasságban, jó anyagi körülmények között, van két felnőtt fia, hamarosan megszületik az első unokája. Ő az, akinek tényleg semmi gondja nincs. (Nancy szerepében Hernádi Juditot láthatják.) Látszólag.

Nyugdíjasként stand-up komikusi karrierbe kezdő férjével (akit Kern András játszik) szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Egy új otthonban kezdenek új életet, hiszen a két fiú felnőtt, élik a saját életüket. Hősnőnk pedig hirtelen kimondja: életkor ide vagy oda, ő bizony meg szeretné élni a teljességet. Ez pedig olyan, mintha ledobna a békés családi idillbe egy bombát. Senki nem érti őt, fiai és pszichológus menye is segítene megoldani a problémát, ami rendkívül mulatságos helyzetekhez vezet.

Ide kapcsolódik:
Benkő Nóra: „A szabadtér visszakapta valódi értékét"

A Válaszfalak elképesztően szórakoztató darab, és egy olyan témáról szól, ami életkortól és családi állapottól függetlenül bárkit érinthet. Mi történik akkor, ha kilépünk életünk addigi kereteiből, és felvállalva vágyainkat, álmainkat valami egész másba fogunk? Erről szól ez a történet. Sok humorral és sok szeretettel.

Az előadás magyarországi bemutató. Hernádi Judit és Kern András párosa mellett Pataki Ferencet, Nagy Dániel Viktort, Grisnik Petrát, Peremartoni Krisztinát és Rohonyi Barnabást láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon a június 18-i premieren.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!