Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt

Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt

Az operatőr a második magyar jelölt, egyúttal ő lehet a második magyar nyertes is Gera Marina után. Rév Marcellt az Eufória című sorozat egyik epizódjáért esélyes az Emmy-díjra.

- hirdetés -

A legrangosabb televíziós elismerés, a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) által odaítélt Emmy-díj jelöltjeit július 13-án hirdették ki. Idén úgy tűnik, magyar alkotóért is szoríthatunk a 73. Emmy díjátadón, szeptember 19-én.

- hirdetés -

Rév Marcellt az HBO számára készített Eufória sorozat Trouble Don’t Last Always című epizódjáért jelölték Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás) kategóriában. Ugyanebben a kategóriában versenyez a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy része is.

Az Eufória 2021-ben három Emmy-jelölést kapott: az operatőrin kívül a legjobb kortárs kosztümök, illetve a legjobb kortárs smink kategóriában egy másik epizódért. A sorozat tavaly és idén 9 jelölést és három Emmy-díjat szerzett.

Rév Marcell a Feleségem története forgatásán - Fotó: Csata Hanna
Rév Marcell a Feleségem története forgatásán – Fotó: Csata Hanna

Sam Levinson rendezte sorozat egy megtörtént eseményeken alapuló, 2012-es izraeli széria amerikai változata. A középiskolás tinik életébe, annak is az árnyoldalába nyújt bepillantást. Miközben ifjú hőseink keresik helyüket a világban, megtapasztalják a drogot, szexet és erőszakot. Rue szerepében a színésznő-énekesnő Zendaya látható. (az énekesnő a főszereplője Rév Marcell legfrisebb munkájának, a Malcolm és Marie című romantikus drámának is.)

Az első magyar Emmy-díjat 2019-ben Gera Marina vehette át a legjobb női főszereplő kategóriában Szász Attila Örök tél című filmjének főszerepéért.

Ide kapcsolódik:
Bucsi Rékát és Rév Marcellt is meghívta tagjai közé az amerikai filmakadémia

Rév Marcell nemrég került be Oscar-díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia tagjai közé. Szeptemberben kerül majd mozikba Enyedi Ildikó Feleségem története című alkotása, ahol szintén Rév állt a kamera mögött.

(via Emmy, film.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!