Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Régi Zenei Napok Irodalom a Régi Zenei Napokon

Irodalom a Régi Zenei Napokon

A zene mellett az irodalom is szerepet kap a programok között a 37. Régi Zenei Napokon. Július 6-án Becze Szilvia, a Bartók rádió műsorvezetője különleges, …ha Bach és Händel találkoztak volna…1747-ben című interaktív előadásán vehetnek részt, Szabó Sipos Barnabás, Kautzky Armand, valamint a mesterkurzus hallgatóinak közreműködésével.

- hirdetés -

…ha Bach és Händel találkoztak volna…1747-ben – Zenés irodalmi szurka-piszka
Mindketten 1685-ben születtek, majdnem ugyanazon a napon, és egymáshoz nagyon közel. Talán voltak közös barátaik is, és egyikük igen gyakran tanulmányozta a másik munkáját. Életük is egyformán ért véget: öregen, világtalanul és magányosan.

- hirdetés -

De sohasem találkoztak: a lipcsei Tamás-templom kántora, Johann Sebastian Bach, és a londoni szupersztár, Georg Friedrich Händel. Az egyik egy jórészt meg nem értett vidéki zeneszerző, a másik Karajan és Bernstein egy személyben.

Ide kapcsolódik:
Világhírű professzorok tartanak mesterkurzust a Régi Zenei Napokon

Vajon lett volna mondanivalójuk egymásnak, ha valaha találkoznak? Barátok vagy ellenségek lettek volna? Esetleg csupán kollégák, mindketten a maguk módján? És vajon megadták volna a választ arra a kérdésre, miért vágyott rá olyan nagyon Bach, hogy megismerje a nála aránytalanul nagyobb dicsőségnek örvendő kollégáját, de miért kerülte ezt a lehetőséget egész életében Händel?

Legyünk részesei egy sorsdöntő találkozásnak, amely most létrejön, noha soha nem történt meg (és talán így is volt rendjén)! Játék a lehetőségekkel és varázslatos egyéniségekkel…

További információkért kattintson ide.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!