Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Hová gombolyodik A mesefonál?

Hová gombolyodik A mesefonál?

Az Armel Opera Festival Budapesten indult, majd ideiglenesen Bécsbe tette át székhelyét. Itt mutatják be július 3-án Martyna Kosecka: Klothó – The thread of the tales (A mesefonál) című operáját. Ha Ön meserajongó felnőtt, ne hagyja ki!

- hirdetés -

A mese nem csupán a gyerekek műfaja, hiszen felnőttek számára is komoly tanulságokkal szolgálhat. Erre példa ez az opera is, amelynek története igen különleges. Az Elbeszélő ugyanis egy tündérmeséről kezd mesélni – arról, hogy milyen lehet a mesék soha véget nem érő cselekményfonalának belsejében lenni. Elmeséli egy Tengeri leány történetét, aki sötétséget szeretett volna férje fénykirályságában. Elmondja, hogy a lusta szolgák, a négy Nappali tündér hogyan dobta le a Sötétség zsákját az úton hazafelé, és aztán… leszállt az éj!

- hirdetés -

Martyna Kosecka fiatal zongoraművész, kortárs zeneszerző és karmester Klothó – Thread of the Tales („Klóthó – A mesefonál”) című operája egyszerre tündérmese, tanmese, mítosz és legenda – különböző műfajok ötvözete, amelyek többsége általában a fiatalabb generációknak íródik. Ebben az esetben azonban valami mást, többletet hoznak létre – egy egyetemes mesét, felnőtteknek. Klóthó, a sors fonalát alakító görög mitológiai istennő belegabalyodik az események hálójába, amelyek végül drámai, némileg groteszk véget érnek.

„A dalok a föld, az opera az ég”

Az Armel Opera Festival versenyében július 3-án 19:30-kor látható az előadás, a helyszín a bécsi MuTh. Az Armel Opera Festival ingyenes Armel Operabuszt biztosít a közönségnek Bécs​be​ és vissza. Indulás az előadás napján 14 órakor a Hősök teréről (Műcsarnok oldal), visszaérkezés az előadás után ugyanide.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, legyen ott az Armel Operabuszon, és nyerjen a különleges, egyszeri alkalomra páros belépőt!

Kérdésünk: Hányadik alkalommal rendezik meg az Armel Opera Festivalt?

a) Nyolcadik

b) Kilencedik

c) Tizedik

A helyes válaszokat a Facebookon, a cikk alatt, kommentben várjuk július 2-án 12 óráig.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.