Papageno Radio
Inaktív Inaktív Játék Bulizzon Prince barátaival Veszprémben!

Bulizzon Prince barátaival Veszprémben!

Már csak néhány nap, és kezdődik a VeszprémFest. A népszerű zenei fesztiválon Prince zenekara, a The New Power Generation, Richard Bona, Heather Small az M People-ből és Sir Tom Jones lépnek színpadra.

A fesztivál egyik helyszíne a Veszprém Aréna lesz, itt lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) a „Celebrating Prince” turné keretében. A The New Power Generation 1990 és 2013 között volt Prince kísérőzenekara. A zenészek Prince halála után, a 2016. októberi minnesotai, „Official Prince Tribute Concert” sikerének hatására határozták el, hogy újra összeállnak és koncertsorozattal tisztelegnek a művész előtt. A The NPG tagjai szinte az eredeti felállásban, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekesekkel érkeznek – a londoni Hyde Park, a holland Noth Sea Jazz és a Lisszaboni Super Bock Super Rock fesztivál után – Veszprémbe. A koncerten legnagyobb slágereiket adják elő, nem hiányzik majd a listáról a Let’s Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You, Sexy MF, Diamonds & Pearls, Get Off, Cream, Purple Rain stb. A VeszprémFest szervezői ezzel a koncerttel tisztelegnek Prince zsenialitása előtt.

Morris Hayes – fotó: Steve Parke

Szintén az Arénában ad koncertet július 14-én az élő legenda, Sir Tom Jones, akit talán senkinek nem kell bemutatni. Népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 75 évesen legutóbbi Long Lost SuitcaseSpirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be. Nem csoda hát, hogy veszprémi koncertjére már minden jegy elkelt.

A fesztivál másik, új helyszíne a Vár tövében található História Kert, ahová idén a Püspöki Palota felújítása miatt költözik le a nagyszínpad. Itt ad koncertet július 12-én Richard Bona és a Mandekan Cubano. Bona – mint énekes, basszusgitáros, dal- és zeneszerzői – azon kevés afrikai művész közé tartozik, akik kulturális határokon átívelő nemzetközi hírnévre tettek szert. Generációjának egyik legkiválóbb és legkeresettebb zenésze, aki mindig új utak után kutat a zenében. 2016 júniusában jelentette meg afro-kubai projektjének, a Mandekan Cubano-nak új albumát, a Heritage-t, a koncert gerincét ez az album adja. Igazi „crossover” zenére számíthatunk, ahol Bona kameruni-afrikai zenei világa és a fiatal és kiváló kubai zenészek stílusa kapcsolódik össze. Bona egyébként visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben quintetjével, 2008-ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a Martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totoval közösen léptek színpadra Veszprémben.

Richard Bona & Mandekan Cubano 2 – fotó: Rebecca Meek

Másnap, július 13-án Heather Small, az M People együttes énekese ad koncertet szintén a História Kertben. Small 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize díjjal és számtalan világturnéval a háta mögött korunk egyik legsikeresebb angol női művésze. Az M People együttes tagjaként Heather a ’90-es évek egyik meghatározó hangjává vált, olyan slágereket köthetünk hozzá, mint a „Moving On Up”, a „One Night In Heaven” és a „Search For The Hero”. Azóta is rendszeresen koncertezik, 2010-ben Anastacia és Lulu mellett tagja lett az óriási sikerű „Here Come the Girls” projektnek, szóló albuma, a Proud címadó dala pedig szinte nemzeti himnusszá vált Angliában. Első magyarországi fellépésén igazi táncos fesztiválhangulatra számíthatunk!

Játsszon a Papageno Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével Richard Bona, Heather Small vagy a The NPG  koncertjén*! A helyes válaszokat a poszt alatti kommentben, a választott koncerttel együtt július 9. éjfélig várjuk.

Kérdésünk: Hányadik évét ünnepli idén a VeszprémFest?

a) 10.

b) 12.

c) 14.

*A nyereményjegyek az állószektorba szólnak.

A fesztivál mobilapplikációjával a leghamarabb értesülhet a belvárosi parkolóhelyekről, eső esetén a helyszínváltozásról, az indított külön buszjáratokról és egyéb hasznos információkról.

Bővebb információ és jegyvásárlás a fesztivál honlapján.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!