Papageno Radio
Inaktív Inaktív Játék Tünet Együttes: Burok - Játék

Tünet Együttes: Burok – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A születésünkre nem emlékszünk, a haldoklásunkat már nem tudjuk majd elmesélni. A szülés hasonlóan elementáris határhelyzet – túl a valós téren és időn, kivételes tapasztalás. A Tünet Együttes új produkciójában a szülés élményét kíséreli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel. Legyen ott az előadáson partnerével!

Az előadásban résztvevő négy táncosnő a saját szüléstörténetéből és testemlékeiből, traumatikus és euforikus élményéből dolgozik. Megpróbálják kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a bőrön, a tudattalanon belül történt.

„A tudat kiszökik a szülőszoba ajtaján. A szem becsukódik. A baba diktál. Az anya mászik, feláll, lépcsőzik, alszik, fekszik, oldalt, hátul, térdel, kapaszkodik. Kitágul és összehúzódik. Pulzál. Izzad. Eddig ismeretlen gumianyagot találtak fel: a végtelenségig tágul és tovább, épp addig a pontig, ami a halálhoz legközelebbi pillanat. Az ismeretlen kapuja előtt visszafordul. Integetnek a szfinxek. És még csak a haj. Szakad az anyag. Először a fej. Szünet. Szünetek és tolások: a megszűnt idő ütemei. Kilencvenfokos fordulat. Kiszorul a váll. És kicsusszan a resztli.”

Nota bene: Az egyik táncos a próbafolyamat alatt újra teherbe esett.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és nézze meg partnerével a premier előtt az előadást! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével az április 27-én 20 órakor kezdődő előadáson.)

Kérdésünk:  Melyik nem a Tünet Együttes előadása?

a) Az éjszaka csodái

b) Loop – Merülés két levegővel

c) Schrödingerre várva

 A válaszokat április 27. délig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X