Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Forte Társulat: Vaterland - Játék

Forte Társulat: Vaterland – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Forte Társulat legutóbbi bemutatója Thomas Bernhard írásain keresztül a történelmi múlt bűneivel való együttélés problémájára fókuszál. Az előadás a Bartók vonósnégyeseivel szellemi közösséget vállaló, töredékként aposztrofált  Az olasz férfi című elbeszélésre épül. Játsszon, és nézze meg a május 8-i előadást!

A történet szerint feszült légkör uralkodik az ódon hangulatú felső-ausztriai udvarházban. Az öngyilkos apa temetésére gyülekezők között vannak, akik az épületben túltengő gyász elől a szabadba, a friss levegőre vágynak. Ám az érintetlennek hitt természetben, az üvegház mögötti tisztáson jól kivehető a fűben egy világos folt. A családtagok emlékezetéből kitörölhetetlen esemény nyomát, egy háborús tömegsírnak a körvonalait a nemrégiben bekövetkezett „balszerencse” és az azt követő „borzalmas búcsúztatás” teszi igazán láthatóvá. A ravatal előtt felsorakozó rokonok magukban beszélve ismételgetik az apáról, a szülői házról szóló „rágalmakat”. A földbe kapart áldozatok utolsó hangjainak nyomasztó emlékétől lehetetlen megszabadulni.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a május 8-i előadáson a Trafóban! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével a Trafó Nagytermében a május 8-án 20 órakor kezdődő előadáson.)

Kérdésünk:  Kinek a szövegei ihlették meg Horváth Csabát, a Forte Társulat rendező-koreográfusát?

a) Thomas Bernhard

b) Thomas Mann

c) Pilinszky János

A válaszokat május 6. 18 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk!

- hirdetés -
- hirdetés -

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X