Papageno Radio
Intermezzo Az álmok itt érnek véget?

Az álmok itt érnek véget?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Áthangolás és elmélyülés: letűnt idők zenéinek megidézése a jelenkor nyelvén, épített hangszerekkel és pitagoraszi hangolással.

A Mohammad, újabb nevén MMMD egy különleges görög trió, akik bőgőhöz és csellóhoz hasonló speciálisan épített hangszereken és élő elektronikán adják elő monolitikus, a basszusokat és szubbasszusokat középpontba állító zenéjüket, amely hangulatában leginkább egy vég nélküli ortodox imához áll a legközelebb, erős fizikai érzetekkel. Legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó lemezük 2013-ban a neves berlini PAN kiadónál jelent meg Som Sakrifis címmel.

A képi anyagaikban és videóikban gyakran felbukkan a ló, fekete fehérben, mintha Tarr Béla filmjeit akarnák megidézni, ráadásul tovább fokozódik a gyanú a magyar nyelvű számcímeiket olvasva, holott csak annyiról van szó, hogy szeretik a különleges hangzású nyelveket.

Játsszon a Papageno.hu facebook oldalán és nyerjen páros belépőt a február 11-i előadásra! A helyes választ a játék facebook posztja alatti kommentben várjuk.

Február 11-én Mohammad, újabb nevén az MMMD görög trió hozza el Budapestre különleges monolitikus zenéjüket, csellóhoz és bőgőhöz hasonlító épített hangszereikkel a Trafóban lépnek fel.

Ennek kapcsán kisorsolunk egy páros belépőt azok között, akik tudják, hogyan köthető a trióhoz „Az álmok itt érnek véget” mondat és január 31-ig kommentben leírják a helyes megfejtést.

  • Az utolsó koncertjükre készülnek.
  • Szeretnek különleges hangzású címeket adni a számaiknak.
  • Magyar népzenéből is inspirálódnak.

Mikor: február 11. 20:00

Hol: Trafó

További információk ide kattintva.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X