Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az elmúlt évad legviccesebb vígjátéka a Szkénében

Az elmúlt évad legviccesebb vígjátéka a Szkénében

A feltörekvő, fiatal Terminál Workhouse társulat a sűrű színházi fesztiválszezon után, január 21-én és február 22-én a Szkénében is bemutatja nagy sikerű, sajátos shakespeare-i dramaturgián alapuló, de igazán mai, fergeteges vígjátékát.

- hirdetés -

A független színházi alkotókból álló Terminál Workhouse az elmúlt évad során a semmiből robbant be a magyar színházi köztudatba. A M/Ámor, vagy amit akartok című előadás létrejöttét hosszú, de annál kreatívabb közös alkotómunka előzte meg, amelyben minden közreműködő alkotóként vett részt. A színpadot eleven, élő alakok népesítik be, mondataik a mi mondataink is lehetnének, miközben nevetünk abszurd helyzeteiken.

- hirdetés -

M/Ámor, vagy amit akartok

A makkoshotykai fiatalok mámoros történetét teltházak előtt, hatalmas sikerrel játszották többek között a ZaKo, az Ördögkatlan és a VIDOR Fesztivál közönsége előtt. A Shakespeare-komédiák sajátos dramaturgiáján alapuló darabban (amelyet a színészek improvizációja alapján Dancsecs Ildikó írt) négy fiatal szerelmes történetét ismerjük meg, akik a felnőtté válás útján esetlenül lavíroznak a rögös magyar valóságban.

A helyszín, mivel magyar vidékről van szó, természetesen a kocsma, ahol Puck varázscseppjét a Sztárlájt partyszervíz által delegált zenész-csapos házifőzésű pálinkája váltja le, amelynek hatására feltárulnak a legféltettebb titkok, a fiatalok pedig szembe néznek saját félelmeikkel, önmagukat gátló frusztrációikkal. Így válik kibogozhatatlan szerelmi négyszöggé a kényszeresküvő elől szökni akaró, de a jólét miatt mégis hezitáló menyasszonynak, a faluból kiutált álértelmiségi tanítónak, a volt téesz elnök fiának és a roma kocsmáros kitartóan szerető lányának története. Mindez a magyar vidék embereinek keserédességével keretezve, az egészet átszövő zenével és rengeteg humorral jelenik meg Bakonyi Alexa/Kálóczi Orsolya, Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv és Simon Attila karaktereiben.

Játsszon a Papageno.hu facebook oldalán és nyerjen páros belépőt a február 22-i előadásra! A helyes választ a játék facebook posztja alatti kommentben várjuk.

Kérdésünk:

Melyik Shakespeare-dráma adaptációja az előadás?

  • Vízkereszt, vagy amit akartok
  • Szentivánéji álom
  • Ahogy tetszik

Mikor: január 21. és február 22. 19:00

Hol: Szkéné Színház

További információk ide kattintva.

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.