Papageno Radio
Intermezzo Mi lesz a New York-i Filharmonikusokkal?

Mi lesz a New York-i Filharmonikusokkal?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az együttes adminisztrációjáért felelős vezetés két tagjának felmondása után kialakult művészeti és pénzügyi káoszban a zenekar ügyvezetője is felállt a székéből.

Miután a művészeti tervezéssel megbízott elnökhelyettes, Ed Yim távozását követően a támogatói bevételek kezeléséért felelős elnökhelyettes, Lisa Mantone is a felmondás mellett döntött, Matthew VanBesien ügyvezető sem kívánt tovább a helyén maradni.

Az Avery Fisher Hall átépítése 2019-ben kezdődik és a tervek szerint 2021-ben fejeződik majd be. (A jelenlegi zeneigazgató, Alan Gilbert főleg egyébként az építkezés megkezdésének csúszása miatt döntött a távozás mellett.) A már felújított termet az új támogató miatt átkeresztelik David Geffen Hallra. Az épület egyik szárnya továbbra is Avery Fisherről lesz elnevezve.

VanBesien nyolc éven át volt a Louisianai Filharmonikusok kürtöse, később menedzserként dolgozott Houston, Melbourne, végül New York művészeti együtteseinél.

VanBesien feladata az lett volna, hogy a zenekar előtt álló nehéz időszakban (fel kell ugyanis újítani az együttes próbahelyéül szolgáló Avery Fisher Hallt) harmóniát teremtsen a művészek és zeneigazgatói posztot Alan Gilberttől, 2017 nyarán átvevő Jaap Van Zweden között.

 

 

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X