Papageno Radio
Intermezzo Először rendezik meg az In Medias Brass Fesztivált

Először rendezik meg az In Medias Brass Fesztivált

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2017. április 21-23. között a Levente Alapítvány a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel közösen rendezi meg Szentendrén az I. In Medias Brass Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Versenyt.

Fejes Krisztina

A megmérettetésre huszonhét együttes jelentkezett Magyarországról és külföldről egyaránt, ami összesen 117 versenyzőt jelent. Az ingyenes esti hangversenyeken olyan előadókat hallhatnak, mint Steven Mead angol eufónium művész, Kazuhiro Nakamura japán tubaművész és Dr. Hőna Gusztáv harsonaművész. Az ünnepélyes nyitókoncerten az In Medias Brass Rézfúvós Kvintett játszik, repertoárján egy különleges mű, Gershwin Kék rapszódiájának átirata is szerepel. A szólista Fejes Krisztina zongoraművész lesz.

A verseny nyilvánosan látogatható és az érdeklődők aktív részesei lehetnek a megmérettetésnek, kiválaszthatják azt az együttest, aki a Közönség-díjat elnyerheti.

A verseny fővédnöke Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. A fesztivál és verseny a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Tehetség Program és Szentendre város támogatásával valósul meg.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X